.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Archive

Kilicheppu

Previous QP PDF

Friday, 5 June 2015

Kerala PSC Current Affairs May 2015 - 2

 
Current Affairs May 2015 for PSC | Current Affairs May 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz October 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams 
-----------------

1. Which Indian cricketer was recently inducted into the prestigious Laurens Sports Academy?
Answer :- Sachin Tendulkar

2. Justice Meenakshi Madan Rai was recently sworn in as the first lady judge of which high court?
Answer :- Sikkim

3. Who was recently appointed as the new Indian Ambassador to France?
Answer :- Mohan Kumar

4. Which company will acquire French telecommunications Alcatel-Lucent for around $16.6 billion as announced recently?
Answer :- Nokia

5. Six political Parties viz Janata Dal(United), Rashtriya Janata Dal(RJD), Samajwadi Party(SP), Janata Dal(Secular), Indian National Lok Dal (INLD) and Samajwadi Janata Party(SJP) on 15th April 2015 announced the formation of a new party by merging themselves. Who will head the new party?
Answer :- Mulayam Singh Yadav

6. Which stadium in India recently became country's first sporting venue to switch to solar power, when it formally launched a 400kv rooftop solar power system?
Answer :-Chinnaswamy Stadium, Bengaluru


7. India's first International Financial Service Center (IFSC) recently became operational at GIFT City located in which state?
Answer :- Gujarath

8. Who had bought stakes in Chinese Phone maker Xiaomi?
Answer :- Ratan Tata

9. Vikas Gowda qualified for the World Championship Athletics to be held in Beijing. Which event  is Vikas associated with?
Answer :- Disus Throw

10. Malli Mastan Babu who died recently in Argentina was a famous from Andhra Pradesh?
Answer :-Mountaineer
Info Plus :-  Malli Mastan Babu had set a record of climbing seven summits across seven continents including Mount Everest died recently while on a expedition in Andes in Argentina

Download PSC Current Affairs Question in PDF Format

No comments:

Post a Comment

Advertise Here
LATEST POSTS