Navigation

Current Affairs February 2015 - 03

Current Affairs February 2015,Current Affairs October ,PSC Current Affairs October 2015,PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2015 for All Competitive Exams, Current affairs Quiz May 2015 , PSC ,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Current Affairs February 2015 for PSC | Current Affairs February 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz October 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
-----------------
1. The FIFA annual award Ballon D Or ceremony has been held in which European city from the year 2010?
Answer :- Zurich

2. The newly launched Indian Airlines in a joint Venture from 9th January 2015 between TATA Sons and Singapore Airlines is called?
Answer :- Vistara

3. Name the award presented by the Hollywood Foreign Press Association every year honouring the best achievements in Film making?
Answer :- Golden Globe Awards

4. Which Industrialist feature in the first ever coin commemorating an Industrialist?
Answer :- Jamshedji Tata

5. Who founded the Benares Hidu Univeristy and is referred to as Mahamana by Mahathma Gandhi?
Answer :- Pandit Madan Mohan Malaviya



6. A drama on a mother and her young son feeling from domestic violence, won the Suvarna Chakoram for the Best Feacture Film at the 19th International Film Festival of Kerala, Name the Film?
Answer :- Argentinian Film Refugiado Directed by Diego Lerman

7. Name the newly appointed Chairman of ISRO?
Answer :- Dr.A.S.Kiran Kumar

8. Who has been named as the 'Governor of the year' in the Central Banking Awards for 2015 by a British Magazine fro his deep understanding of the root causes of economic problems of the country combined with an impressive leadership style?
Answer :- Raghuram Rajan

9. Award winning British director James Erksine is producing a Biopic on Great Indian, Name the preson?
Answer :- Sachin Thendulkar

10. Who has been appointed as the new Ambassador of US in India?
Answer :- Richard Verma

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412