.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Wednesday, 11 March 2015

PSC Examination Expected Questions - 299

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------
1. The statistics of temperature, humidity, atmospheric pressure, wind, rainfall and other meteorogical elements in a given region over a long period of time is known as?

Answer :- Climate

2. The meteorological elements in a given region over a period of two to three weeks are known as ?
Answer :- Weather

3. Which layer of the atmosphere is affected by most weather phenomena?
Answer :- Troposphere

4. Which is the most widely used climate classification system?
Answer :- Koppen classification

5. Who is known as 'The Father of Modern Ecology'?
Answer :- Eugene Odum


6. Who wrote the popular ecology textbook 'Fundamentals of Ecology'?
Answer :- Eugene Odum

7. Which gas contributes the most to the Green House effect on Earth?
Answer :- Water Vapor

8. What are the major gases contributed to the green house effect on Earth?
Answer :- Water Vapor, Carbon Dioxide, Methane and Ozone

9. What is the major non-gas contributor to the Earth's Green House Effect?
Answer :- Clouds

10. The atmoshere of which planet other than Earth in the Solar System is affected by the green house effect?
Answer :- Venus

No comments:

Post a Comment