.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Saturday, 21 February 2015

PSC Examination Expected Questions - 282

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------



1. The core metal of chlorophyll is ?
Answer :- Magnesium

2. Bacteria were discovered by?
Answer :- Anton van Leuwenhock

3. Which is the largest reptile?
Answer :- Crocodile

4.  Human cells have ..... number of chromosomes?
Answer :- 46 (23 Pairs)

5. Which gland is known as 'The Master Gland'?



Answer :- Pitutary Gland

6. The life Span of red blood corpuscels is?
Answer :- 120 days

7. Which part of the body is affected by typhoid?
Answer :- Intestine

8. The soil most suited for rice cultivation?
Answer :- Alluvial Soil

9. The main constituents of LPG are?
Answer :- Propane and Butane

10. Water has its highest density at ..... degree celcius?



Answer :- 4

No comments:

Post a Comment