.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Friday, 6 February 2015

PSC Examination Expected Questions - 267

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------

1. Which social reformer's biography is 'Lokasanthikulla Jeevitham'?
Answer :- Swami Sivananda Paramahamsa

2. Who preached Siddhavidya as the means to attain Moksha?
Answer :- Swami Sivananda Paramahamas

3. The first annual session of SNDP Yogam was held at ?
Answer :- Aruvipuram (1904)

4. Who was the author of the work 'Daivachinthanam'?
Answer :- Sree Narayana Guru

5. All Regious Conference held at?
Answer :- Advaitasramam, Aluva

6. Who started the newspaper named 'Sujanandini' from Paravur in 1891?
Answer :- Kesavan Asan

7. Which newspaper was started by C.V.Kunhiraman from Mayyanad in 1911?
Answer :- Kerala Kaumudi

8. In which year K.Ayyappan founded Sahodara Sangham ?
Answer :- 1917

9. K.Ayyappan founded Sahodara Sangham at?
Answer :-  Cherai

10. Which community organisation of Kerala was organised on the pattern of the Servents of Indian Society of Gopala Krishna Gokhale? Answer :- Nair Service Society (NSS)

No comments:

Post a Comment