Navigation

PSC Examination Expected Questions - 263

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Secretariat Assistant Questions,kerala psc Secretariat Assistant Questions,Secretariat Assistant Expected Questions,psc Secretariat Assistant Expected Questions,keralapsc Secretariat Assistant Expected Questions,Secretariat Assistant Previous Questions,psc Secretariat Assistant Previous Questions,kerala Secretariat Assistant Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,Secretariat Assistant Study materials download, Secretariat Assistant free Study materials download,
PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------
1. In order to coordinate the activities of the Brahmo Samaj, who opened a Brahmo Hall at Calicut in 1900?
Answer :- Manavikrama Ettan Thampuran

2. Which king of Travancore banned Suchindram Kaimukku?
Answer :- Swathi Thirunal

3. Which social reformist organisation formed Depressed Classes Mission to coordinate the work amoung the untouchable communist?
Answer :- Brahmo Samaj

4. Which ruler banned the slave trade in Travancore?
Answer :- Rani Gouri Lakshmi Bhai

5. Where was the first known intercast marriage in Kerala took place in 1921 at the annual meeting of Brahmo Samaj?
Answer :- Varkala

6. What is the importance of the Thiruvithamcode rock edit?
Answer :-Repealed Mannappedi and Pulappedi

7. Who described the oppressive caste practices of Kerala as a 'Paradise of fools where everyone was happy in his ignorance, in his superstition and his age long social boundage'?
Answer :- Swami Vivekananda

8. Who repealed the custom of Mannappedi and Pulappedi in 1696?
Answer :- Kottayam Kerala Varma

9. Mannappedi and Pulappedi repealed in?
Answer :- 1696

10. Vedantha Saram is the major work of?  Answer :- Chattambi Swamikal
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: