Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

PSC Examination Expected Questions - 262



PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------
1. Where was the first branch of the Theosophical Society Organized in Malabar in 1882?
Answer :- Palakkad

2. Which revivalist movement of Hinduism preached universal brotherhood of man irrespective of the distinctions of caste, creed, race or sex?
Answer :- Theosophical Society

3. Who formed Ezhava Mahasabha?
Answer :- Dr.Palpu

4. Who is the author of the famous work Jaatikkummi?
Answer :- K.P.Karuppan

5.  Where was the first branch of the Brahmo Samaj established in Malabar in 1898?
Answer :- Calicut

6. In 1959, Who was given the title Bharatha Kesari (Lion of India) by the Indian President?
Answer :- Mannathu Padmanabhan

7. Which social reformer was behind the establishment of Brahmo Samaj at Malabar?
Answer :- Dr.Ayyathan Gopalan

8. Who was the first to perform mirror consecration in south India?
Answer :- Vaikunda Swamikal

9. Who wrote 'Brahma Keerthanam', first devotional song of the Brahma samajists in Malayalam?
Answer :- Karat Govindankutty Menon (Brahmananda Shivayogi)

10. Vedaikara Niroopanam is the work of? Answer :- Chattambi Swamikal
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 262"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top