.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Sunday, 25 January 2015

PSC Examination Expected Questions - 254

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------


1. Which Article is known as the 'Heart and Soul of Constitution'?
Answer :- Article 32 (Right to Constitutional Remedies)

2. The oldest and shortest written Constitution in the world is that of?
Answer :- USA

3. India borrowed the idea of Republic from the Constitution of ?
Answer :- France

4. The term of Vice President of India is ..... years?


Answer :- 5

5. The power to proclaim emergency rests with?
Answer :-  The President of India

6. The first person to become Indian Prime Minister without being a Member of Parliament was?
Answer :- Charan Singh

7. The first State to introduced Panchayati raj was?
Answer :- Rajasthan

8. USA and Russia are seperated by ..... strait? 
Answer :-  Berring 

9. manihot Esculenta is the scientific name of?
Answer :- Tapioca

10.  The method of cultivating plants without using soil, but nutrient solution is known as?
Answer :- Hydroponics

No comments:

Post a Comment