Navigation

PSC Examination Expected Questions - 253

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------


1. The first Union Health Minister of India who served as the Secretary of Mahathma Gandhi in Wardha Monastery?
Answer :- Rajkumari Amrit Kaur

2. The term 'Third World' refers to?
Answer :- Developing Countries

3. Which of the following indicates prompted Vinobha Bhave to initiate the Bhoodan Movement?
( Nalgonda incident, Srikakulam incident, Naxalbari incident, Madhubani incident)
Answer :- nalgonda incident

4. The Defense Minister who resigned the post following an attack on the north eastern border of India by China in 1962?
Answer :- V.K.Krishna Menon

5. Protection of Human Rights Act came into force in?


Answer :- 1993 September 28

6. The National Agency for controlling Teacher Education Institutes in India?
Answer :- NCTE

7. In which year National Commission for Schedule Caste and Schedule Tribes was formed?
Answer :- 1992

8. The socialist leader who was the exponent of 'total rebellion'?
Answer :- Jayaprakash Narayanan

9. The political party established by Medha Patkar?
Answer :- People's Political Front

10. The person of Indian origin who killed in the collapse of Columbia Space shuttle?

Answer :- Kalpana Chawla

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: