.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Tuesday, 20 January 2015

PSC Examination Expected Questions - 250

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------


1. The Capital of Maurya Empire was?
Answer :- Pataliputra

2. Who built the famous stupa at Sanchi?
Answer :- Visakhadutta

3. Where did Chandragupta Maurya spend the last days of his life?
Answer :- Sravanabalgola

4. Who called 'Indian Machiavelly'?
Answer :- Chanakya

5. Who wrote 'Mudrarakshasa'?


Answer :- Visakhadutta

6. The Rashtrakuta King who defeated the Prathikara King Mahipala in 915 AD?
Answer :-Krishna III

7. Palaas ruled the area corresponding to?
Answer :- Bengal

8. Dhruva was a ruler of ..... dynasty defeated Dharamapal?
Answer :- Rashtrakuta

9. The Senas ruled?
Answer :- Bengal

10. The Gangas ruled?

Answer :- Odisha

No comments:

Post a Comment