Navigation

PSC Examination Expected Questions - 246

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------


1. In which area does the Sabarmati rise?
Answer :- Aravallis

2. Which area in India gets the summer monsoon first?
Answer :- The Western Ghats

3. Which one of the following joins the Ganga from the south?
(Gomati, Gandak, Teesta, Sone)
Answer :- Sone

4. Which one is a land locked state?
Answer :- Bihar

5. Of which major river system does Teesta forms a major part?


Answer :- Brahmaputra

6. During the period of South-West Monsoon, Tamil Nadu remains dry because?
Answer :- it lies in the rain shadow area

7. Which river flows between the Satpuraa and the Vindhyas?
Answer :- Narmada

8. Rajasthan receives very little rain because?
Answer :- the winds do not come across any barrier to cause the necessary uplift to cool the winds

9. The Aravallis fail to cause orographic precipitation in Rajasthan because?
Answer :- they lie parallel to the direction of the wind

10. When are the temperatures the highest in Southern India?

Answer :- April
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: