.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Archive

Kilicheppu

Previous QP PDF

Thursday, 8 January 2015

PSC Examination Expected Questions - 238

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------



1. Which colour can absorb the maximum amount of heat?
Answer :- Black

2. The glass used for making lens?
Answer :- Flint glass

3. Lens used in camera?
Answer :- Convex

4. The bomb dropped in Hiroshima?
Answer :-Little Boy

5. The bomb named Fatman was dropped in?

Answer :- Nagasaki

6. The sodium salt used for bleaching?
Answer :-Sodium peroxide

7. The product obtained when gypsum is heated in 125 degree Celcious?
Answer :- Plaster of Paris

8. The chemical used to make ink?
Answer :- Ferrous sulphate

9. Soil has red colour due to the presence of ?
Answer :- iron oxide

10. Dihydrogen oxide is the chemical name of?
Answer :- Water


No comments:

Post a Comment

Advertise Here