Navigation

PSC Examination Expected Questions - 236

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant |
-----------------
1. The Colour of star depends upon its?

Answer :-surface temperature

2. 'Diamond Ring' is associated with?
Answer :- Solar eclips

3. Magnetic field of electric current was discovered by?
Answer :- Oersted

4. The first space vehicle to land on Mars was?
Answer :- Pathfinder

5. 140 degree Fahrenheit when converted into centigrade will?

Answer :- 60 degree celcious

6. The energey possessed by the water collected in the reservoir of a dam?
Answer :- Potential Energy

7. Is there a stone which can float on water?
Answer :- yes, Pumice stone

8. A device that measures the intensity of radiation is?
Answer :- Actino Meter

9. Sound waves cannot travel in?
Answer :- Vacuum

10. The first winner of the Nobel Prize in Physics?

Answer :- Roentgen

11. The scientist who discovered thet the earth revolves round the Sun?
Answer :- Coppernicus

12. It is difficult to work on ice because of?
Answer :- Absence of friction

13. Which colour of light travels most slowly through glass?
Answer :- Violet

14. Reason for tungsten used as the filament in a lamp?
Answer :- High melting point

15. A rocket works on the principle of conservation of?
Answer :- Linear momentum

16. Europa is the Satellite of?
Answer :- Jupiter

17. The energy that travel through a telephone line is?
Answer :- Electric energy

18. Spring balance is used to measure?
Answer :- Weight

19. Atom bomb is based on?
Answer :- Nuclear Fission

20. The image formed on the retina of the human eye is?
Answer :- Real and inverted
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: