Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 233

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant
-----------------
1. The Article that provides the Parliament, power to amend the Constitution
a] 370
b] 312
c] 368
d] 390
Answer :- 368

2.  The President of India can declare Emergency if there is ?
a] War
b] Failure of Constitutional machinery
c] Financial instability
d] any of these three
Answer :- any of these three

3. Indian Constitution adopted the principle of suspension of Fundamental Rights during Emergency from?
a] Canada
b] South Africa
c] Ireland
d] Germany
Answer :- Germany
 
4. The 52nd Constitutional amendment of 1985 deals with?
a] Voting age
b] Anti dowry law
c] Anti defection law
d] Panchayath Raj
Answer :-  Anti defection law

5. The Constitutional amendment which made 'Right to Education' a Fundamental Right.

a] 93rd
b] 86th
c] 26th
d] 23rd
Answer :- 86th
 
6. Which amendment of the Constitution removed the 'Right to Property' from the list of Fundamental Rights?
a] 42
b] 43
c] 44
d] 45
Answer :- 44

7. The Gandhian principles have been enumerated in the...........
a] Fundamental Rights
b] Preamble
c] Directive Principles of State Policies
d] Fundamental Duties
Answer :- Directive Principles of State Policies
 
8. The Indian Constitution is regaded as........

a] Federal
b] Unitary
c] Parliamentary
d] Federal in form and Unitary in spirit
Answer :-  Federal in form and Unitary in spirit
 
9. The National Commission for Schedule Cast and Schedule Tribe came into existence as per .......... amendment.
a] 65
b] 42
c] 66
d] 93
Answer :- 65
 
10. The Lok Sabha can be dissolved by?
a] The Speaker
b] The President
c] The Vice-President
d] The Prime Minister
Answer :-  The President
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top