Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 229

Releted Posts With this Label

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant
-----------------

1. The first non-confidence motion moved in Lok Sabha by?
Answer :- Raj Narayan

2. The most important and vital organ of the United Nations?
Answer :- The Security Council

3. The Capital of Vietnam?
Answer :-  Hanoi

4. Currency of Italy?
Answer :-  Euro

5. Language of Sri Lanka?
Answer :- Sinhalese

6. The structure of Indian Constitution is?
Answer :- Federal form and Unitary is Spirit  

7. The difference between Fundamental Rights and Directive Principles of State Policies is?
Answer :- Fundamental Rights are judiciable while Directive Principles of State Policies are not

8. Which Right was described by Dr. Ambedkar as the 'Heart and soul of the Constitution"?
Answer :- Right to Constitutional Remedies

9. The President of India can be removed from his office by?
Answer :- Impeachment

10. Can the Rajyasabha be dissolved by the President?
Answer :- No

11. The first European to visit China was?
Answer :- Marco Polo

12. The United Nations body concerned with the welfare of children is?      
Answer :- UNICEF

13. The headquarters of SAARC is located at?  
Answer :- Katmandu

14. The statement "Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely was made by  ?
Answer :- Lord Action

15. Who was the first recognized leader of opposition in Indian Parliament?
Answer :- Y.B.Chawan  
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
3 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 229"

Qstn 12: The UN body concerned with child welfare is UNICEF(United Nations Children's Fund). UNESCO is concerned with promoting international collaboration through education, science and culture.

Thanks For the Information :)

Y B CHAWAN OR RAM SUBHAG SINGH ....PLEASE CLARIFY

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia