Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 227

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Expected Questions for Secretariat Assistant
-----------------

1. Which one of the following is not a planned city?
(a) Gandhinagar 

(b) Chandigarh
(c) Jamshedpur 

(d) Allahabad
2. Which one of the following is not a factor while granting the status of city to an area?
(a) Population
(b) Occupation of people
(c) Density of population
(d) Literacy
3. The exponent of the Marthandom Project:
(a) S.K.Dey
(b) Tagore
(c) Spencer Hatch
(d) Jawaharlal Nehru
4. Which Five Year Plan was based on Harrold Domar Model?
(a) First
(b) Second
(c) Third
(d) Fourth
5. Lead Bank Sheme was introduced by:
(a) Narasimham Committee
(b) Nariman Committee
(c) Sarkaria Commission
(d) Asok Mehta Committee
6. The largest princely state in India at the time of independence:

(a) Travancore 
(b) Kashmir
(c) Hyderabad 

(d) Rajputana
7. Sir Ronald Ross was born at:
(a) Mumbai
(b) Kolkatta
(c) Chennai
(d) Almora
8. Firodia Awards related to the field of:
(a) Cenema
(b) Literature
(c) Jouranalism 

(d) Science and Technology
9. The ancient city of Carthage was located in:
(a) Egypt
(b) Iraq
(c) Tunisia
(d) Israel


10.The quasi-federal nature of the Constitution of India was copied from the Constitution of:
(a) U.S.A.
(b) Canada
(c) South Africa 

(d) Britain
11.The award which is related to popularisation of science:
(a) Kalinga Prize 

(b) Abel Prize
(c) Oscar Award 

(d) Orange Prize

12.The only pro-term Speaker to become the Speaker of Loksabha:
(a) Somanath Chatterjee
(b) Rabi Ray
(c) Shivraj Pateel
(d) Neelam Sanjiva Reddy
13.What is known as ‘Nobel Prize in the field of Mathematics’:
(a) Abel Prize 

(b) Bhatnagar Award
(c)Magsaysay Award
(d) Right Livelihood Award
14.The plant from which bio-diesel is obtained:
(a) Ricinus
(b) Jetropha
(c) Hibiscus
(d) Castor
15.Phalke Ratna Award is related to the field of:
(a) Film
(b) Fiction
(c) Sports
(d) Technology
16.Which one of the following awards are exclusively given to women?
(a) Booker Prize 

(b) Orange Prize
(c) Firodia Award
(d) Jesse Owens Award
17.Nilgiri biosphere reserve is spread over three states. Which one of the
following is the one of these states?
(a) Kerala
(b) Tamil Nadu
(c) Andhra Pradesh
(d) Karnataka


18.“Et tu, Brute” are the last words of:
(a) Alexander the Great
(b) Julius Caesar 

(c) Jesus Christ
(d) Napoleon
19. SPort Said is in:
(a) Egypt
(b) Iran
(c) Turkey
(d) Iraq


20.The country from which the makers of the constitution of Ireland copied ‘Directive Principles’:
(a) India
(b) Japan
(c) Britain
(d) Spanish Republic
21.Who among the following is called ‘Federal Ambassador’?
(a) Prime Minister 

(b) Speaker
(c) Chief Justice 

(d) President

22.The first state in South India where President’s rule was declared for the first time:
(a) Kerala
(b) Thiru-Kochi
(c) Andhra
(d) Tamil Nadu
23.Which Latin word has the meaning ‘We order’?
(a) Habeus Corpus 

(b) Mandamus
(c) Certiorari
(d) Quo warranto
24.The Prime Minister of India when Prime Minister’s Rozgar Yojana was introduced?
(a) Rajiv Gandhi 

(b) Indira Gandhi
(c) Narasimha Rao
(d) Jawaharlal Nehru
25.The minimum age to contest as a member of Panchayat:
(a) 18
(b) 21
(c) 25
(d) 35
Answers
1 (d) 2(d) 3 (c) 4 (a) 5(b) 6(c) 7(d) 8(d) 9(c) 10(b) 11(a) 12(a) 13(a) 14(b) 15(a) 16(b) 17(c) 18(b) 19(a) 20(d) 21(d) 22(c) 23(b) 24(c) 25(b)


Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top