Navigation

PSC Examination Expected Questions - 226

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. The disease caused by Treponema palledium
(a) Syphilis
(b) Gonorrhoea
(c) Pneumonia 

(d) Typhus
2. Hysterectomy is the surgical removal of:
(a) Kidney
(b) Uterus
(c) Ovary
(d) Tumour
3. ‘Black flag’ is the symbol of:
(a) Protest
(b) Distress
(c) Danger
(d) Revolution
4. The Battle of Kannauj fought between Humayun and Sher Shah in the year:
(a) 1539
(b) 1540
(c) 1556
(d) 1526
5. Who conquered Goa in 1510?
(a) Vasco da Gama
(b) Almeida
(c) Albuquerque
(d) Cabral
6. The year of Black Hole Tragedy of Bengal:
(a) 1756
(b) 1757

(c) 1758
(d) 1759
7. In Uttar Pradesh, the seat of High Court is:
(a) Allahabad
(b) Lucknow
(c) Kanpur
(d) New Delhi
8. “India, that is Bharat, shall be a union of States” occurs in which of the following Articles of Indian Constitution?
(a) 2
(b) 1
(c) 7
(d) 8
9. As a non-member who can participate to the proceedings of either House of Parliament?

Buy Manorama Yearbook 2015 It is the 50th Anniversary Edition we have a Free Britannica Encyclopedia, a set of 7 Ebooks, each featuring 100 influential personalities. It also covers t features articles by eminent people such as A.P.J. Kalam, Shashi Tharoor, Jayant V. Narlikar, Nirupama Rao, Kiran Bedi and many others. Besides, a 1000 Quiz Bonanza on 50 varied topics to thrill Quizzers, the world over!!!
(a) Vice President
(b) Attorney General
(c) Chief Justice 

(d) Chief Election Commissioner

10. Jatra is folk dance drama popular in the villages of:
(a) West Bengal 

(b) Assam
(c) Tamil Nadu 

(d) Gujarat
11. On which river is the Bhakra Nangal project built?
(a) Kosi
(b) Beas
(c) Jhulum
(d) Sutlej
12. In the second nationalisation of commercial banks, ...... banks were nationalised.
(a) 6
(b) 9
(c) 8
(d) 5
13. India’s first large scale steel plant in private sector was established at:
(a) Kulti
(b) Burnpur
(c) Jamshedpur (d) Digboi
14. Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd. is situated at:
(a) Mumbai
(b) Cochin
(c) Visakhapatnam 

(d) Kolkatta
15. The oldest paramilitary force in India:
(a) BSF
(b) CISF
(c) Assam Rifles 

(d) ITBP

16. Kaiga Power Projet is in the state of:
(a) Gujarat
(b) Karnataka
(c) Tamil Nadu 

(d) Assam
17. Indian Cancer Research Centre is
situated at:
(a) Mumbai
(b) New Delhi
(c) Pune
(d) Kolkatta


18. Who is associated to “Inheritance of acquired character theory”?
(a) Charles Darwin 

(b) Weisman
(c) Lamarck
(d) De Vries
19. In which country lake Van is situated?
(a) Egypt
(b) Turkey
(c) Finland
(d) Japan


20. The official historian of Indian National Congress:
(a) Jawaharlal Nehru
(b) Dr.Rajedraprasad
(c) Pattabhi Seetharamaiah
(d) Maulana Abul Kalam Azad
21. The width of a foot ball goal post:
(a) 24 feet
(b) 18 feet
(c) 20 feet
(d) 16 feet


22. Who said this “Let them eat cakes”?
(a) Louis XIV
(b) Louis XV
(d) Mary Antoinette
(c) Louis XVI
23. Which one of the following is not a constituent of Gun metal?
(a) Copper
(b) Iron
(c) Zinc
(d) Tin
24. Big Ben clock is in:
(a) New York
(b) Paris
(c) Berlin
(d) London
25. Sorrow of Bihar:
(a) Mahanadi
(b) Kosi
(c) Damodar
(d) Brahmaputra
Answers
1 (a) 2(b) 3 (a) 4 (b) 5(c) 6(a) 7(a) 8(b) 9(b) 10(a) 11(d) 12(a) 13(c) 14(d) 15(c) 16(b) 17(a) 18(c) 19(b) 20(c) 21(a) 22(d) 23(b) 24(d) 25(b)



Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412