Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 225

Releted Posts With this Label

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------


1. The Ganges beyond Farakka, after entering Bangladesh is known as:
(a) Padma
(b) Sagar
(c) Kosi
(d) Hugly
2. Which country is not the part of Indian subcontinent?
(a) Myanmar
(b) Bengladesh
(c) Nepal
(d) Bhutan
3. To make rubber strong and bounceable, we add:
(a) Sulphuric acid 
(b) Sulphur
(c) Petroleum jelly 
(d) Graphite
4. Wailing Wall is in:
(a) Jerusalem
(b) London
(c) Mecca
(d) Tunis
5. Who succeeded Jahangir as the Mughal Emperor?
(a) Aurangazeb 
(b) Shah Jahan
(c) Akbar
(d) Humayun
6. The nationality of Annie Besant:

(a) England
(b) Scotland
(c) Ireland
(d) Germany
7. The father of Harshavardhana, the last Hindu emperor of North India:
(a) Rajyavardhana
(b) Prabhakaravardhana
(c) Vishnuvardhana 
(d) Sasankan
8. Panchatantra was written by:
(a) Vishnugupta 
(b) Vishnu Sharma
(c) Kalidas
(d) Banabhatta
9. The power house of the cell:
(a) Chloroplast 
(b) Plastid
(c) Mitochondria 
(d)Golgi Apparatus
10. The first woman to get Nobel Prize for literature:
(a) Madam Curie 
(b) Selma Lagerlof
(c) Mother Theresa
(d) Bertha Von Suttner
11. The caretaker Prime Minister of India when Rajiv Gandhi was assassinated:
(a) V.P.Singh
(b) Dewe Gowda
(c) Chandrasekhar 
(d) I.K.Gujral
12. The Oldest rocks in India:
(a) Himalayas
(b) Aravallis
(c) Karakoram
(d) Shiwalik
13. Jean Jacques Rousseau was born in:
(a) Berlin
(b) Paris
(c) Vienna
(d) Geneva
14. Oscar statute was designed by:
(a) Cedric Gibbons
(b) Margaret Herrick
(c) Gustav Eiffel 
(d) None of these
15. Who discovered Benzene?
(a) Kekule
(b) Priestly
(c) Faraday
(d) Edison
16. Ahmedabad is in the banks of:
(a) Ganga
(b) Sabarmathi
(c) Yamuna
(d) Indus
17. Which country was ruled by Taliban?
(a) Cambodia
(b) Vietnam
(c) Afghanistan 
(d) Somalia
18. The most abundant element in the universe:
(a) Oxygen
(b) Iron
(c) Hydrogen
(d) Nitrogen
19. Who gave evidence for the expansion of the universe?
(a) Edwin Hubble
(b) Newton
(c) Einstein
(d) Galileo
20. Chandragupta Maurya was a ruler of ..... dynasty:
(a) Gupta
(b) Sunga
(c) Kushana
(d) Maurya
21. The first person of Indian origin to get Abel Prize:
(a) S.R.Sreenivasa Varadhan 
(b) Kasthoorirangan 
(c) C.N.R.Rao
(d) None of these
22. In which country Joseph Pulitzer was born?
(a) U.S.A.
(b) Germany
(c) Hungary
(d) Romania
23. Blood constitutes approximately — % of human body:
(a) 7 
(b) 12 
(c) 14 
(d) 17
24. The major port in India which is not administered by government:
(a) Tutucorin
(b) Ennore
(c) Kandla
(d) Visakhapatnam
25. The Simhachalam Temple is dedicated to:
(a) Rama
(b) Narasimha
(c) Krishna
(d) Brahma
Answers
1 (a) 2(a) 3 (b) 4 (a) 5(b) 6(c) 7(b) 8(b) 9(c)
10(b) 11(c) 12(b) 13(d) 14(a) 15(c) 16(b)
17(c) 18(c) 19(a) 20(d) 21(a) 22(c) 23(a)
24(b) 25(b)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 225"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia