Navigation

PSC Examination Expected Questions - 224

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. During which Five Year Plan, the Twenty Point Programme (TPP) was launched by Indira Gandhi?
(a) Five 

(b) Four 
(c) Six 
(d) Seven
2. A money bill may be passed by the Upper House of the Parliament within a period of —— days.
(a) 14 

(b) 15 
(c) 21 
(d) 30
3. In which year OPEC was formed?
(a) 1949 

(b) 1960 
(c) 1964 
(d) 1955
4. Who created the charecter ‘Jonathan Harker’?
(a) Bernard Shaw 

(b) Charles Dickens
(c) Bram Stoker 

(d) Jonathan Swift
5. What is known as ‘King of Poisons’?
(a) Sulphuric Acid 

(b) Arsenic
(c) Gold 

(d) Potasium Cyanide
6. Who called Purushotham Das Tandon ‘Rajarshi’?
(a) Subash Chandra Bose
(b) Jawaharlal Nehru
(c) Mahathma Gandhi
(d) Sardar Patel
7. The Tudor dynasty ruled:
(a) China
(b) Russia
(c) Japan
(d) England
8. Draco was a law giver in ancient........
(a) Greece
(b) Mesopotamia
(c) Persia
(d) China
9. Bibi-ka-Makbara is situated in:
(a) Delhi
(b) Agra
(c) Aurangabad 

(d) Lahore
10. Carpathian Mountains are in the continent of:
(a) Asia
(b) Europe
(c) Australia
(d) North America
11. Who wrote the book ‘Geographia’?
(a) Ptolemy
(b) Hippalus
(c) Kepler
(d) Copernicus
12. The first to calculate the circumference
of the earth?
(a) Erathosthenes 

(b) Galileo
(c) Magallan
(d) Aristarchus
13. Byzantium is now known as:
(a) Alexandria
(b) Istanbul
(c) Ankara
(d) Athens
14. The Anatolian peninsula is a part of:
(a) Turkey
(b) Russia
(c) Spain
(d) France
15. Iberia Airlines belong to:
(a) Portugal
(b) Spain
(c) Russia
(d) Belgium
16. Who among the following is not one of the ‘Triumvirate in Carnatic Music’?
(a) Syamasasthri 

(b) Muthuswami Deekshithar 
(c) Tyagaraja
(d) Shadkala Govinda Marar

17. The largest National Park in the World:
(a) Yellow Stone National Park
(b) Northeast Greenland National Park
(c) Corbet National Park
(d) Fundy National Park
18. ..... furlongs equal one mile.
(a) 5 

(b) 6 
(c) 7 
(d) 8
19. The automobile manufacturers, Volvo Group belong to:
(a) Germany
(b) U.S.A.
(c) Sweden
(d) Japan
20. India’s first Peroleum university is in:
(a) New Delhi
(b) Dehra Dun
(c) Mumbai
(d) Chennai
21. The first air-to-air missile of India:
(a) Nag 

(b) Prithvi
(c) Agni 
(d) Asthra
22. The oldest city in the world:
(a) Damascus
(b) Jericho
(c) Cairo
(d) Oxford
23. The causative organism of Denge fever:

(a) Aedes Aegypti 
(b) Aedes Albopictus
(c) Dengue virus 

(d) bacteria
24. Westminster Abbey is in:
(a) U.S.A.
(b) England
(c) France
(d) China
25. What is Schizophrenia?
(a) To lead a retired life
(b) It refers to split in a political party
(c) It is a form of severe mental disorder which splits the patient’s personality
(d) It is a doctrine advocating violent overthrow of capitalism
Answers
1 (a) 2(a) 3 (b) 4 (c) 5(b) 6(c) 7(d) 8(a) 9(c) 10(b) 11(a) 12(a) 13(b) 14(a) 15(b) 16(d) 17(b) 18(d) 19(c) 20(b) 21(d) 22(b) 23(c) 24(b) 25(c) 

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412