Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 221

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------


1. The first vice president of U.S.A.:
(a) Thomas Jefferson 

(b) James Madison
(c) John Adams
(d) George Washington
2. Lolitha is written by:
(a) Maxim Gorkey 

(b) Leo Tolstoy
(c) Ivan Turganev 

(d) Vladimir Nabokov
3. Who is the father of optical fiber:
(a) Narinder Singh Kapany 

(b) Roentgen
(c) Charles Goodyear 

(d) Graham Bell
4. Who wrote the novel ‘City of Joy’:
(a) Dominique Lapierre 

(b) Larry Collins
(c) Rolland Joffe
(d) Dominique Lapierre & Larry Collins
5. Simon Bolivar was born in:
(a) Peru
(b) Bolivia
(c) Colombia
(d) Venezuela

6. The oldest regiment of Indian Army:
(a) Jat Regiment

(b) Punjab Regiment
(c) Maratha Regiment 

(d) Madras Regiment
7. Who represented parsi community in the first meeting of the Constituent Assembly of India?
(a) Franc Antony
(b) H.P.Modi
(c) Badruddin Tyabji 

(d) None of these
8. German Measles is also known as:
(a) Rubella
(b) Anthrax
(c) Addison’s disease 

(d) None of these
9. The original name of Tulsidas?
(a) Mahesh Das
(b) Ram Bola
(c) Ramachandra Panduranga
(d) Ramtanu Pandey
10. The last confinement of Gandhiji was in:
(a) Yervada Jail
(b) Aga Khan Palace
(c) Thihar Jail
(d) None of these
11. Number of countries bordering China:
(a) 14 

(b) 19 
(c) 21 
(d) 9
12. A narrow ‘V’ shaped valley is referred to as:
(a) Glacier 

(b) Meander
(c) Gorge 
(d) Dune
13. The Indus valley site Sutkagender is in:
(a) Gujarat 

(b) Punjab
(c) Rajastan 
(d) Pakistan
14. Victoria Falls is in the river:
(a) Nile 

(b) Zambezi 
(c) Amazon 
(d) Congo
15. Who issued the first everlong inscription in chaste Sanskrit?
(a) Rudradama
(b) Asoka
(c) Kanishka
(d) Harsha
16. The Parthian ruler when St.Thomas came to India:
(a) Gondophernes 

(b) Kadphises
(c) Rudradama
(d) Kanishka
17. The Deputy Prime Minister in India usually holds key portfolios like:
(a) Home, Finance
(b) External Affairs, Education
(c) Education, Defence 

(d) Industry,Railway
18. India’s external intelligence agency:
(a) Intelligence Bureau
(b) Research and Analysis Wing
(c) C.B.I.
(d) N.S.G.
19. The most populous island in India:
(a) Majuli
(b) Kavarati
(c) Salsette
(d) Middle Andaman
20. There is approximately ....... number of districts in India:
(a) 600 

(b) 500 
(c) 700 
(d) 800

21. Bakhtar is the news agency of:
(a) Pakistan
(b) Malaysia
(c) Japan
(d) Afghanistan
22. Where one can see ‘Amar Jawan Jyothi’?
(a) Red Fort
(b) Gateway of India
(c) India Gate
(d) Jallianwalla Bagh
23. Who wrote ‘Gift to Monotheists’:
(a) Mahathma Gandhi
(b) Raja Ram Mohun Roy
(c) Annie Besant
(d) Bhagat Singh


24. The Chairman of the Public Accounts Committee is normally:
(a) Finance Minister 

(b) Speaker
(c) Chief Minister 

(d) Leader of the Opposition
25. Ramnath Goenka was the founder chairman of:
(a) The Hindu
(b) Pioneer


(c) Indian Express 
(d) Times of India
Answers 
1 (c) 2(d) 3 (a) 4 (a) 5(d) 6(d) 7(b) 8(a) 9(b) 10(b) 11(a) 12(c) 13(d) 14(b) 15(a) 16(a) 17(a) 18(b) 19(c) 20(a) 21(d) 22(c) 23(b) 24(d) 25(c)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top