Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 220

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------


1. Dumbarton Oaks Conference was held in:
(a) 1944 

(b) 1945 
(c) 1943 
(d) 1942
2. Number of traditional jyothirlinga shrines in India:
(a) 18 

(b) 12 
(c) 15 
(d) 21
3. Dollywood is the nick name of the film industry in:
(a) Chennai 

(b) Mumbai 
(c) Dhaka 
(d) Lahore
4. Which company provided internet facility for the
first time in India?
(a) BSNL

(b) VSNL 
(c) MTNL 
(d) None of these
5. Battle of Trafalgar was in the year;
(a) 1805 

(b) 1806 
(c) 1812 
(d) 1815
6. The most important session of Indian Parliament:
(a) Budget session 

(b) Monsoon session
(c) Winter session 

(d) None of these
7. Which Article of the Indian Constitution is related to creation of abolition of Legislative Council of the State?
(a) 196 

(b) 169 
(c) 149 
(d) 166
8. India’s first warship:
(a) INS Savitri
(b) INS Gharial
(c) INS Nashak
(d) INS Prahar
9. The Independence Hall in USA is situated at:
(a) New York
(b) Sanfrancisco
(c) Philadelphia
(d) Chicago
10. Dhanpath Rai is popularly known as:
(a) Sivarama Karanth

(b) B.V.Karanth
(c) K.M.Munshi
(d) Munshi Premchand
11. Founder Vice Chancellor of Indira Gandhi National Open University:
(a) G.Parthasarathy 

(b) G.Ram Reddy
(c) P.V.Kane 

(d) Acharya Narendra Dev
12. Katherine Mary Heilemann is familiar to Indians with the name:
(a) Meera Behn
(b) Sarala Behn
(c) Sister Nivetita
(d) Madam Kama
13. “...that the state will not identify itself with or be controlled by any religion” is related to:
(a) Fedaralism
(b) Secularism
(c) Republic
(d) Socialism
14. ‘Unity and Discipline’ is the motto of:
(a) Indian Army
(b) N.C.C.
(c) Territorial Army 

(d) B.S.F.
15. The international headquarters of the Bahai faith:
(a) Haifa
(b) Mecca
(c) Jerusalem
(d) New York
16. Kazi Nazrul Islam is the national poet of:
(a) Pakistan
(b) Bangladesh
(c) Afghanistan
(d) Maldives
17. To which religion ‘Tower of Silence’ is related?
(a) Sikh 

(b) Islam 
(c) Judaism 
(d) Zorashtrians
18. Tigerwoods is associated with:
(a) Hockey 

(b) Chess
(c) Chess 
(d) Golf
19. Force 17 is an elite commando and special
operations unit of the:
(a) U.S.A. 

(b) Palestinian Fatah Movement
(c) Israel
(d) France
20. What is known as ‘Philosopher’s wool’?
(a) Zinc oxide
(b) Zinc sulphide
(c) Zinc phosphate 

(d) Zinc chloride
21. Badrinath is on the banks of:
(a) Alakananda
(b) Chambal
(c) Yamuna
(d) Indus
22. Purusha Sukta is a part of:
(a) Rig veda
(b) Yajur veda
(c) Sama veda
(d) Atharva veda
23. Uttaramerur inscription belongs to the period of:
(a) Vijayalaya
(b) Rajaraja Chola
(c) Rajendra Chola 

(d) Parantaka I
24. —— is the amount of water vapour in the air.
(a) Density 

(b) Humidity 
(c) Salinity 
(d) Dust
25. Splenic fever is also known as:
(a) Elephantiasis
(b) Anthrax
(c) Dengue fever
(d) Mad cow disease

Answers
1 (a) 2(b) 3 (c) 4 (b) 5(a) 6(a) 7(b) 8(a) 9(c) 10(d) 11(b) 12(b) 13(b) 14(b) 15(a) 16(b) 17(d) 18(d) 19(b) 20(a) 21(a) 22(a) 23(d) 24(b) 25(b)
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top