Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 213

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1 . The venue of first National Games held in 1985: 
(a) Pune 
(b) Mumbai 
(c) New Delhi 
(d) Imphal 
2 . Sea of Galilee is a ......in Israel: 
(a) Mountain 
(b) Lake 
(c) river 
(d) Dam 
3 . Tulu is a ..... language: 
(a) Indo-Aryan 
(b) Dravidian 
(c) Sino-Tibetan 
(d) Austric 
4. The city which is known as ‘Big Apple’? 
(a) New York 
(b) Paris 
(c) London 
(d) Moscow 
5. The element with atomic number 100: 
(a) Einsteinium 
(b) Germanium 
(c) Fermium 
(d) Rutherfordium 
6 . Which bank was formerly known as ‘Imperial Bank of India’? 
(a) State Bank of Travancore 
(b) State of India 
(c) Bank of Baroda 
(d) Canara Bank 
7. Chandranagar, a former European colony was added to the St ate of ....... in 1954 
(a) Andhra Pradesh 
(b) West Bengal 
(c) Tamil Nadu 
(d) Orissa 
8 . The author who was called ‘the last of the V ictorians’: 
( a ) Thomas Hardy 
(b)William Shakespeare 
(c) Bernard Shaw 
(d) Thomas Moore 
9. Onomotology is the study of: 
(a) Birds 
(b) Molluscs 
(c) Names 
(d) languages 
10. To which religion the term ‘Akal T akht’ i s associated? 
(a) Hinduism 
(b) Jainism 
(c) Buddhism 
(d) Sikh religion 
11 . Crimea is an autonomous republic within: 
(a) Russia 
(b) Ukraine 
(c) Mongolia 
(d) Uzbekistan 
12. The first American President to live in White House: 
(a) George W ashington 
(b) Abraham Lincoln 
(c) John Adams 
(d) Thomas Jef ferson 
13. The number of Gospels in New T estament: 
(a) 4 
(b) 5 
(c) 6 
(d) 3 
14. David Ben Gurion was the first Prime Minister of: (a) France 
(b) Syria 
(c) Poland 
(d) Israel 
15. The most abundant fruit in India: 
(a) Jack fruit 
(b) Mango
(c) Guava 
(d) Apple 
16. The oldest and most widely used spice in the world: 
(a) Cardomamom 
(b) Black Pepper 
(c) Saf fron 
(d) None of these 
17. Subash Chandra Bose est ablished provisional government of Free India on October 21, 1943 at: 
( a ) Tokyo 
(b) Rangoon 
( c ) Taipei 
(d) Singapore 
18. Govind Ballabh Pant University of Agriculture & Technology is the first agricultural university in India . It is in the state of: 
(a) Uttarakhand 
(b) Uttar Pradesh 
(c) Himachal Pradesh 
(d) Haryana 
19. When the Indian National Congress was split in 1969, who led the pro-Indira Gandhi faction? 
(a) C.Subramanyam 
(b) Nijalingappa 
(c) Rajendra Prasad 
(d) V. V. G i r i 
20. In India ballot p aper was used for the first time in the .... elections 
(a) 1952
(b) 1957 
(c) 1962 
(d) 1967 
21. Which country is ‘the Britain of the East’? 
(a) New Zealand 
(b) Japan 
(c) Sweden 
(d) Srilanka 
22. Who is normally the ex-of ficio chairman of the Planning Commission of India? 
(a) Deputy Prime Ministe  
(b) Finance Minister 
(c) Prime Minister 
(d) Minister of state for Planning 
23. Khadi and V illage Industries Commission was set up in the ___ Five Year Plan 
(a) First 
(b) Second 
( c ) Third 
(d) Fourth 
24. In 1938, the National Planning Committee was set up under the chairmanship of 
(a) Jawaharlal Nehru 
(b) Subash Chandra Bose 
(c) Dr. Rajendra Prasad 
(d) Patt abhi Seetharamayya 
25. In India, Community Development Project was st arted in: 
(a) October 2, 1952 
(b) August 15, 1952 
(c) January 1, 1952 
( d ) April 1, 1952 
Answers 
1 (c) 2(b) 3 (b) 4 (a) 5(c) 6(b) 7(b) 8(a) 9(c) 10(d) 1 1(b) 12(c) 13(a) 14(d) 15(b) 16(b) 17(d) 18(a) 19(b) 20(c) 21(b) 22(c) 23(b) 24(a) 25(a)
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top