Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.
Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details ||

PSC Examination Expected Questions - 209

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. The atmosphere is held to the Earth by?
Answer :- Gravitational Force

2. Which is the main constituent gas of the atmosphere?
Answer :- Nitrogen (78.08%)

3. The main source of energy for the Earth is?
Answer :-Sun

4. At which time the maximum temperature of the atmosphere is felt?
Answer :-  about 2 Pm

5. The manimum temperature of a day is recorded at ?
Answer :- 5 Am

6. The atmospheric layesr close to the Earth's surface is?
Answer :-Troposphere

7. What is the height of Troposphere at the Poles?
Answer :-  about 8 Kms


8. The height of the Troposphere at the Equator is up to how many Kms?
Answer :- 17 Kms

9. In which layer of the atmosphere is the most turbulent air is found?
Answer :-Troposphere

10. Almost all weather phenomena occurs on?
Answer :-  Troposphere

11. The Ozone layers is found in the ___ layer of atmosphere?
Answer :-Stratosphere


12. The phenomena like clouds, rain, snow, thunderstoms etc.. are found only in?
Answer :-  Troposphere

13. The earth is protected from the dangerous ultraviolet rays by?
Answer :-Ozone Layers

14. The atmospheric layer most situated for the jet planes is ?
Answer :-Stratosphere

15. The atmospheric layer that extends from 50 Kms to 80 Kms above the Earth's surface is?
Answer :- Mesosphere

16. Which is the most important greenhouse gas?
Answer :- Carbon dioxide

17. What is often regards as the boundary between atmosphere and outer space?
Answer :- Karman Line

18. The most abundant noble gas in the Earth's atmosphere is?
Answer :- Argon

19. In which layer of the atmosphere did the International Space Station orbits?
Answer :- Thermosphere

20. In which layer of the atmosphere does most meteors burn upon entering the atmosphere?
Answer :- Mesosphere

--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top