Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs October 2014 (India)

Releted Posts With this Label

Current Affairs October 2014 for PSC | Current Affairs October 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz October 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
 ========================
1. Who wrote the book 'The Making of Modern India from Marx to Gandhi'?
Answer :- Bipin Chandra

2. The New Scheme launched by the Government of India to cover all households in the country with banking facilities?
Answer :- Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana

3. Which state assembly passed act to provide 5% reservation to Pahari speaking people of the state?
Answer :- Jammu and Kashmir

4. India has recently signed Civil Nuclear Agrement with which country?
Answer :- Australia

Do You Know ? :- Which Indian born writer was selected for the 2014 Pen Pinter Prize?

5. The Centere Government has decided the Jammu and Kashmir Government to identify land for rehabilitation of Kashmiri migrants, who comprise mostly which community?
Answer :- pandits

6. Name India's largest offshore patrol vessel commissioned into Indian Navy?
Answer :- INS Sumitra

7. India signed Free Trade Agreement for services and investments with which regional association of Nations?
Answer :- Association of South East Asian Nations (ASEAN)

8. Which ancient University in Bihar was reopened after it had been ruined 800 years ago?
Answer :- Nalanda

Do You Know ? :- Who won the Wimbledon Men's Singles title 2014?

9. The first State in the Country to launch a Health Adalat?
Answer :- Karnataka

10. The Supreme Court has rejected the plea of the Gujarath Government against relocating some Gir Lions to which sanctuary in Madhya Pradesh?
Answer :- Kuno Palpur Wildlife Sanctuary

11. Who heads the panel constituted by the Government of India to review enviorment related laws?
Answer :- TSR Subramanian
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Current Affairs October 2014 (India)"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia