Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 205

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------
1. What is the official language of the Delhi Sulthanate?
Answer :- Persian

2.Who was the last ruler of the Delhi Sulthanate?
Answer :- Ibrahim Lodhi

3. Harihara and Bukka were the founders of?
Answer :- Vijaya Nagar Empire (1336)

4. Who was the most famous ruler of the Vijaya Nagar Empire?
Answer :- Krishna Deva Raya (1509 - 1529)

5. The 500th anniversary of which King's coronation was observed in 2009?
Answer :- Krishna Deva Raya

6. What was the name of the famous scholastic assembly in the court of Krishna Deva Raya?
Answer :- Ashtadiggajas

7. Which battle resulted in the collapse of Vijayanagar?
Answer :- Battle of Talikota (1565)

8.The ruins of the Vijayanagara Empire can be seen at?
Answer :- Hampi, Karnataka

9. Who was the founder of the Bahmani Kingdom?
Answer :- Zafar Khan

10. Farid was the orginal name of?
Answer :- Shershah Suri

11. Who defeated Humayun at the battle of Chausa in 1539?
Answer :- Shershah Suri

12. Who constructed Grand Trunk Road?
Answer :-  Shershah

13. Who was the first Indian ruler to issue Silver Rupiya?
Answer :- Shershah

14. Where is the tomb of Shershah?
Answer :- Sasaram, Bihar

15. Who built the Purana Qila in Delhi?
Answer :-  Shershah Suri

16. Who was the founder of the Maratha Empire?
Answer :- Shivaji Bhasale

17. Which was the capital of Shivaji?
Answer :- Raigad

18. Shivaji crowned as the 'Chhatrapati' of the Marathas in?
Answer :- 1674

19. Which was the period of Shivaji's reign?
Answer :- 1674 - 1680

20. Who were the parents of Shivaji?
Answer :-  Shahaji Bhasale and Jijabai
--------------------------------
Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers....Please Check Your E-mail after Entering Your ID.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top