Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 202

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO Questions    VEO Expected Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Vardhamana Mahavira is believed to have born in 540 BC in?
Answer :- Kundala Grama

2.Mahavira attained nirvana in 468 BC at?
Answer :- Pavapuri


3. Angas are the sacres texts of ?
Answer :- Jains

4. 'Thirtanas' are associated with ?
Answer :- Jainism

5. In 300 BC, the first Jain Council was held at?
Answer :- Pataliputra

6. Digambaras and Swethambaras are the two sects of?
Answer :- Jainism

7. The philosophy of Four Truths and Eight fold path are associated with?
Answer :- Buddhism

8. In which language Buddha made his sermons?
Answer :- Pali

9. Buddha attained parinirvana in 483 BC at?
Answer :- Kushinagara


10. The first Buddhist Council was held in 483 BC at?
Answer :- Rajagriha

11. Who was the founder of the Maurya Dynasty?
Answer :- Chandragupta Maurya (321 BC)

12. Who was the first to decipher the Ashoka inspirations in 1837?
Answer :- James Prinsep


13. What is the total number of the major rock edits of Ashoka?
Answer :- 14

14. The Jataka are the previous birth stories of?
Answer :- Buddha

15. Who was the first foreign traveller to India?
Answer :- Megasthenese

16. Who was the author of Indica?
Answer :- Megasthenese

17. Who is the author of Buddhacharitham?
Answer :- Ashvagosha

18. Saka Era began in?
Answer :- 78 AD

19. Gupta Era began in?
Answer :- 320 AD


20. Which king of Magadha was the contemporary of Mahavira and Buddha?
Answer :- Bimbisara

21. Who was the king of Magadha at the time of Buddha's death?
Answer :- Ajatasatru

22. Alexander invaded India in?
Answer :- 326 BC


23. Megasthenese was the court ambassador to?
Answer :- Chandragupta Maurya

24. Who was the father of Ashoka?
Answer :- Bindusara

25. Ashoka ascended the throne in?
Answer :- 273 BC
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers....Please Check Your E-mail after Entering Your ID.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top