PSC Examination Expected Questions - 196

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
Share it:
LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO Questions    VEO Expected Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
GENERAL SCIENCE
----------------------------------

1. An instrument which indicates altitude of a place along with corresponding pressure?
Answer :- Altimeter

2. White light consists of seven colours out of them which has the highest energy?
Answer :- Violet

3. Which has the odour characteristic of pineapple?
Answer :- Methyl butyrate

4. Tannin is obtained from the wood of?
Answer:- Chestnut

5. In the periodic table of elements, the noble gases are arranged in the ?
Answer:- 18th group

Do you Know?? :- Which foreigner were behind the Synod of Diamper ?

6. Blue colour is imparted to glass using?
Answer:- Cobalt oxide

7. The main fuel for the body to produce energy is?
Answer :- Fat

8. DNA model is put forward by?
Answer:- Watson and Crick

9. Ozone quantity is measured by the unit of?

Answer:- Dobson

10. Papiloma is the virus that cause?
Answer:- Wart disease

Do you Know ?? :- The Father of English Poetry?

11. 'Indira Gandhi' is the name of a variety of?
Answer:- Hibiscus

12. Selenium deficiency leads to?
Answer:- Liver necrosis

13. Telivision signals cannot be received ordinarily beyond a particular distance due to?
Answer :- Curvature of Earth

14. Small pox is caused by ?
Answer :- Variola virus

15. Silicon carbide is used for?
Answer :- Cutting very hard substance

Do you Know?? :- What is the average gestation period of sheep ?

16. Microtia is a disease associated with ?
Answer :- Hearing ability

17. The oxidising agent used in fire works is?
Answer :- Pottassium nitrate

18. The world ecosystem was first coined by?
Answer :- A.G.Tansley

19. Annual (growth) rings are formed by the activity of?
Answer :- Carbium

20. In onion, the edible swollen portion is?
Answer :- Leaf Bases
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper കേരള പി.എസ്.സി ഹെൽപ്പറിന്റെ ഇ-മെയിൽ വായനാക്കാർക്ക് ഇന്നി മുതൽ മാസത്തിൽ ഒരു ദിവസം 250 ചോദ്യങ്ങൾ ഉൾപ്പെട്ട ഒരു PDF ചോദ്യബാങ്ക് ലഭ്യമാകുന്നതയിരിക്കും.Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers..
Share it:

ASSISTANT GRADE II

Expected Questions

Kerala PSC Questions

LDC

MUNICIPAL SECRETARY GRADE 2

SECRETARIAT ASSISTANT/AUDITOR

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: