PSC Examination Expected Questions - 195

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
Share it:
LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO Questions    VEO Expected Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
GENERAL SCIENCE
----------------------------------
1. The first fast breedeer nuclear reactor of India is KAMINI, which is located at?

Answer :- Kalpakkom

2. Which bond is available in the three states of matter?
Answer :- Covalent bond

3. The phenomenon of sudden appearance of heritrable changes is called?
Answer :- Mutation

4. Rankjet disease affect?
Answer :- Cow

5. An artificial satellite can be tracked very precisely from the earth by using?
Answer :- Doppler effect

6. The manufacture of iron from iron ore involves the process of?
Answer :- Reducation

7. The pH of an aquerous solution of acetic acid is 2. It would increase on the addition of?
Answer :- Aqueous ammonia

8. Haploid chromosome number is not seen in?
Answer:- Primary spermatocytes

9. Roughage, a necessary constituent of diet, consists largely of indigestible?
Answer:- Carbohydrates such as cellulose and lignin

10. CP - 20 - 961 is a ?

Answer:- Malaria vaccine

11. We can compare the function of a star with which bomb?
Answer:- Hydrogen Bomb

12. Bodies which usually fall from the sky on the earth are called?
Answer:- Meteors

13. The smallest cell in the human body?
Answer:- Sperm

14. Largest tree in the world?
Answer:- General Sherman (Sequoa group)

15. Which plant has maximum number of chromosomes?
Answer:- Ophioglossum

16. The state which is known as the store house of cereals?
Answer:- Andhra Pradesh

17. The spice which is known as white gold?
Answer:- Cashew nut

18. 'Hevea Brasiliensis' is the scientific name of which tree?
Answer:- Rubber

19. 'Wolfram' is another name of?
Answer:- Tungston

20. Which chemical is used as a substitute from sugar?
Answer:- Saccharin

--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper കേരള പി.എസ്.സി ഹെൽപ്പറിന്റെ ഇ-മെയിൽ വായനാക്കാർക്ക് ഇന്നി മുതൽ മാസത്തിൽ ഒരു ദിവസം 250 ചോദ്യങ്ങൾ ഉൾപ്പെട്ട ഒരു PDF ചോദ്യബാങ്ക് ലഭ്യമാകുന്നതയിരിക്കും.Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers..
Share it:

ASSISTANT GRADE II

Expected Questions

Kerala PSC Questions

LDC

MUNICIPAL SECRETARY GRADE 2

SECRETARIAT ASSISTANT/AUDITOR

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: