Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 185


LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Which Indian State was previously known as North East Frontier Agency?
Answer :- Arunachal Pradesh
Arunachal Pradesh became the 24th state of the Indian Union on 20th February 1987.
Capital of Arunachal Pradesh is Itanagar
Dencity of population is lowest in Arunachal Pradesh
Arunachal Pradesh is known as Land of risiong Sun.

2. In India the Finance Commission is constituted for?
Answer :- 5 Years
Every 5 years a Finance Commission is constituted in India under Article 280 of Indian Constitution.
The 13th Finance Commission is constituted in 2007 for the time period 2010 - 2015.
The first Finance Commission was constituted in 1951.
First Chairman of Finance Commission is K.C.Neogy.
13th Finance Commission Chairman is Vijay Kelkar.
14th Finance Commission Chairman is Y.V.Reddy.

3. Which Sulthan of Delhi was the first to charge 'Ghari' or House Tax?
Answer :-Alauddin Khilji
Alauddin Khilji's early name was Ali Gurushap Khan.
Alauddin Khilji abolished the Zamindari system and imposed tax on cattle.
Alauddin Khilji was the first Sulthan of Delhi who seperated religion from politics.

4. Uttrachal was renamed as Uttarakhand on?
Answer :-1st January 2007
Uttaranchal came into existence as a seperate State carved out Uttar Pradesh on 9th November 2000.
It is often referred to as the 'Land of the God'.
Capital of Uttarakhand is Dehradun.

5. The highest gallantry award in India?
Answer :-Param Vir Chakra
Param Vir Chakra was established on 26th January 1950.
The first Param Vir Chakra was awarded to Major Somanath Sharma.
The Medal was designed by Savitri Khanolkar.

6. First Chancellor of the Nalanda University in Bihar?
Answer :-Amartya Sen
Nalanda University Bill 2010 was passed on 21st August in Rajya Sabha and 26th August in Lok Sabha.
Nalanda University came into existence on 25th November 2010.
Amartya Sen is also the Hciarman of the Nalanda University governing body.
Gopa Sabharwal has been appointed the first Vice Chancellor of Nalanda University in February 2011.
Amartya Sen was awarded the Nobel Prize in Economics for his contribution to welfare economics.

7. Who was the first President of All India Trade Union Congress?
Answer :-Lala Lajpat Rai
All India Trade Union Congress was founded on 31st October 1920 in Bombay by Lala Lajpat Rai and a few others.
Lala Lajpat Rai was populary known as Punjab Kesari (Lion of Punjab).

8. Head Quarters of United Nations University is?
Answer :-Tokyo, Japan
It is established in 1973.
It is and Internation community of scholars engaged in research operation through worldwide network of academic research institution.

9. LASER was discovered by?
Answer :-Theodre Maiman
It was in 1960.
LASER is a source of intense monochromatic light in the Ultra violet, visible or infraded region of the spectrum.
LASER stands for Light Amplification by Stimulated Emmission of Radiation.
LASER beams are used in the medical field to perform minute operations.

10. The lightest element is?
Answer :-Hydrogen
The lighest metal element is Lithium.
The densest element is Osmium.
The most reactive element is Fluorine.
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top