Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 184

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. The type of writ petition described as best assurance for human liberty?

Answer :- Habeus Corpus

2.Regulation enjoining withdrawl of person from the streets or the closing of establishement or places of assembly at a state hour?
Answer :- Curfew

3.Trial of persons who violated military law?
Answer :-Court Martial

4. The law which prevents the reproduction of literary or artistic work?
Answer :-Copywright

5. The state where Right to Education Act is not applicable?
Answer :-  Jammu and Kashmir

6. The Universal Declaration of Human Rights (UDHR) was adopted by the United Nations General Assembly at?
Answer :-Paris

7. The Indian who got United Nations Human Right Award in 1988?
Answer :-  Baba Amte

8. The first Chairman of National Human Right Commission?
Answer :-Ranganath Mishra

9. Who argued for the first time for the inclusion of Fundamental Rights in the Constitution of India?

Answer :-Motilal Nehru

10. The Right to Education Act became operational on 1st April 2010, gurantees every children at the age of _____ group both free and compulsory Education?
Answer :-6 to 14

11. The Article of the Indian Constitution deals with Right to Equality?
Answer :-14 to 18

12. The idea or Parlimentary privileges has been copied from?
Answer :-Britain

13. Which Article states that 'State Shall try to promote cottage industries'?
Answer :-  43

14. In which Article of the Constitution Fundamental Duties are mentioned?
Answer :- 51 A

15. India borrowed the idea of Fundamental Rights from the Constitution of?
Answer :- USA

16. By which amendment the life of Lok Sabha and State Assemblies was extended from 5 to 6 years?
Answer :- 42nd


17.  Through how many methods a person can attain Indian Citizenship?
Answer :-5

18. Which part of the Constitution was criticised as 'New Year resolutions which were broken on the second January' by M.Nasiruddin, one of the members of Constituent Assembly?
Answer :-  Directive Principles

19. "India, that is Bharat, shall be a union of States" occurs in which Article of Indian Constitution?
Answer :-Article 1

20. Which Amendement of the Constitution reduced voting age from 21 years to 18 years for Lok Sabha and State Assemblies?
Answer :-61st
 --------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top