Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 182

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Who founded Samatva Samajam ?
Answer :- Vaikunda Swamikal

2. Who is known as 'Lok Hitwadi'?

Answer :- Gopal Hari Deshmukh

3. The Indian Constitution borrowed the idea of Judicial Reiew from?
Answer :- USA

4. The foreigner who become the President of INC twise?
Answer :- William Wedderburn

5. How many times the preamble of Indian Constitution has been amended so far?
Answer :- One (As on 2014)

6. India's first Indigenously developed ship to ship missile?
Answer :- Dhanush

7. Who can participate in the proceedings of parliament without being a member of Parliament?
Answer :- The Attonery General

8. First Women Air Marshal of Indian Airforce?
Answer :- Padmavathi Bandhopadhyay

9. Which Constitutional Amendemend is related to anti defection provision?
Answer :- 52nd Amendement of 1985

10. Sarvatra Sarvottam Suraksha is the motto of?
Answer :- National Security Guards

11. First wild life sanctuary of Kerala?
Answer :- Periyar

12. Sanskriti Express started to commemorate the 150th birth anniversary of?
Answer :- Rabindranath Tagore

13. Carpal Tunnel is located in?
Answer :- Our wrist (Palm)

14. First Post Office outside the country was set up by India at Dakshina Gangotri in Antartica, which in under which Postal Division?
Answer :- Goa

15. .... is the condition of gravitational balance between the crustal segments at different thickness?

Answer :- Isostasy

16. Atmosphere layer where Ozone is present?
Answer :- Stratosphere

17. Hot, Dry and sandy local wind, blowing from the south, in North Africa and the Arabian Penisula especially in Egypt?
Answer :- Khamsin

18. Fisr person to recognize the normal number of human chromosomes?
Answer :- Joe Hin Tijo

19. The period of revolution of Mars?

Answer :- 686.98 Earth days

20. Alloy used for the construction of aircraft?
Answer :- Duralumin
--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top