Navigation

PSC Examination Expected Questions - 181

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Members of legislature who fail to get re-elected but continue to function as legislators until the new legislature meets?
Answer :- Lame Duck

2. Cargo thrown away into the sea or lighten the ship in times of danger is known as ?
Answer :- Jettisoning

3. Father of Scientific Socilism?
Answer :- Karal Marx

4. Who won the Pulistzer Prize 2014 in poetry from his work '3 sections'?
Answer :- Vijay Seshadri

5. Study of Fruit?
Answer :- Pomology

6. Malaprabha Dam is situated at?
Answer :- Karnataka

7. Which instrument is used for measuring blood pressure in blood vessels?
Answer :- Kymograph

8. Charles.H.Towns is credited with the discovery of?
Answer :- MASER

9. Who wrote the book 'Super Star India: From Inceridible to Unstoppable'?
Answer :- Shobhaa De

10. The first person to get the Vayalar Award?
Answer :- Lalithambika Antharjanam

11. Rafael Correa is now the President of ?
Answer :- Ecuadore (Aas on July 2014)

12. Slavery was abolished in Travancore by?
Answer :- Rani Gouri Lakshmi Bhai (1812)

13. Undeer the RTI Act the time for disposal of request for information in cases concerning life and liberty is?
Answer :- 48 hours

14. India's first women police station started functioning at Kozhikkode in?
Answer :- 27th October 1973

15. Which country is the top gold producing country in the world?
Answer :- China (As on July 2014)

16. Kerala was brought under the President rule for the last time in?
Answer :- 1982 (As on 2014)

17. The first Hat-trick in 2014 Brazil World Cup was scored by?
Answer :- Thomas Muller (Germany)

18. The water cannon unit of Kerala Police?
Answer :- Varun

19. 'Gelops' is the unit of speed used for?
Answer :- Super Computer

20. Who led the revolution of 1857 at Lucknow?
Answer :- Begum Hazrat Mahal                  
--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: