Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 180

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Who discovered Potassium and Sodium?
Answer :- Sir Humphry Davy

2. Which was the period of the Maurya Empire?
Answer :- 321 - 185 BC

3. In which year the NABARD established?
Answer :- 1982 
 
4. 'Kanaleriyum Kaalam' is the autobiography of?
Answer :-Koothattukulam Mary
 
5. Which is the recipient of 49th Janapith Award (2013)?
Answer :- Kedarnath Singh (Hindi, Akaal Mein Saras)
 
6. The Current Deputy Secratary General of UN?
Answer :- Jan Eliasson (Sweeden) - As on July 2014
 
7. Which lenses are used to correct Astigmatism?
Answer :- Cylindrical lenses
 
8. Kala-azar is caused by?
Answer :- Protozoa
 
9. If milk is exposed to sunlight for a long period which Vitamin will be lost?
Answer :- Vitamin B2
 
10. United Nations University is in?
Answer :- Tokyo
 
11. India's first Satellite communication centre is located at?
Answer :- Arvi (Maharashtra)
 
12. Expand PERT?
Answer :- Project Evaluvation and Review Technique
 
13. First women to become the speaker of a State assembly in India?
Answer :- Shanno Devi
 
14. Paratroopers Training School is located at?
Answer :- Answer :-Agra
 
15. K.M.Munshi (Kanaiyalal Maneklal Munshi a famous writter from which language?
Answer :-  Gujarati
 
16.The SI unit of Magnetic field strength or Magnetic flux dencity?
Answer :- Tesla
 
17. Who created the character 'Mrs. Malaprop'?
Answer :- Richard.B.Sheridan
 
18. Carpentier Heart is successfully implanted for the first time at which hospital?
Answer :- Georges Pompidou Hospital, Paris
 
19. A Market where goods and services are available in plenty and prices are relatively low?
Answer :- Bayer's Market
 
20. Erwin Rommel is known by the nick name?
Answer :- Desert Fox    
--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Copyright © 2015 Kerala PSC Helper | Current Affairs and General Knowledge - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top