Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 179

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Which comet appears once in 76 years ?
Answer :- Halley's Comet

2. Which planet of the Solar System spins on its axis at the fastest rate?
Answer :- Jupiter

3. Who was the only leader to become the Chief Minister in Travancore, Thiru-Kochi and Kerala?
Answer :- Pattom Thanupillai

4. In which part of Indian Constitution is the Fundamental Rights enshrined?
Answer :- Part III

5. Who is the first female laureate of the J.C.Daniel Prize?
Answer :- Aranmula Ponnamma

6. Which is India's third research station at Antartica?
Answer :- Bharathy

7. Who was the first Indian to score a century in the Test Cricket?
Answer :- Lala Amarnath

8. Which is India's Anti-tank missile?
Answer :- Nag

9. Who founded the Missionaries of Charity?
Answer :- Mother Teresa

10. Who was the Centarl Finance Minister to present maximum number of Budgets?
Answer :- Morarji Desai (As on July 2014)

11. In which state is the famous Nokrek Biosphere Reserve?
Answer :- Meghalaya

12. Who is known as 'The Missile Man of India'?
Answer :- Dr.A.P.J.Abdul Kalam

13. Which disease is also known as 'Black Water Fever'?
Answer :- Malaria

14. Who was the first Indian Women to win Asiad gold medal in Individual Item?
Answer :- Kamaljith Sandhu

15. Who was the founder of YMCA?
Answer :- George Williams

16. Who is known as "Kerala Ibsen'?
Answer :- N.Krishnapillai

17. Who was the Roman goddess of beauty?
Answer :- Venus

18. Who founded Sadhujana Paripalana Sangham?
Answer :- Ayyankali

19. Torah is the sacred text of?
Answer :- Jews

20. Which is the heaviest element?
Answer :- Osmium 
--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top