Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 176

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Where is the 2000 year old Sree Janardhana Swami Temple situated ?
Answer :-  Papanasham (Varkala)

2. Which was the first Malayalam Movie?
Answer :- Vigatha Kumaran

3. Where is the headquarters of the Kerala Sangeetha Nataka Academy?
Answer :- Thrissur

4. Which was the first drama performed by the KPAC?
Answer :- Ente Makananu Shari (My son is right)

5. Which floklore art of Kerala was formed by mixing Kathakali and European Miracle Play?
Answer :- Chavittunatakam

6. Which art form of Kerala was recognised by UNESCO as a masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity?
Answer :- Koodiyattom

7. Who authored 'Gosri Paranja Kathakal'?
Answer :-Lalithambika Antharjanam

8. Who was the first college principal of Kerala?
Answer :-Benjamin Baillie

9. In which year was the Kerala State Women's Commission established?
Answer :-1996

10. Which dam is situated between the Kuravan mala and Kurathi mala?
Answer :-  Idukki Arch Dam

11. Where is the Indian Institute of Spices Research situated?
Answer :- Kozhikkode

12. First official census in India was conducted in the year?
Answer :- 1881

13. Which district of Kerala has the maximum number of National Park?
Answer :- Idukki

14. Who invented the vaccine for small pox?
Answer :- Edward Jenner

15. Who is the author of 'The Orgin of Species'?
Answer :- Charles Darwin

16. Which is known as the rarest element on Earth?
Answer :- Astatine

17. With which sports item is the term 'sudden death' is associated?
Answer :- Football      

18. Who was the first Indian Women to get Nobel Prize?
Answer :- Mother Teresa

19. Fathom is the unit of used for measuring?
Answer :- Depth of Sea

20. Who is the Chairman of Rajya Sabha?
Answer :- Vice President

--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top