Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 174

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Who was the interim president of the Constituent Assembly ?
Answer :- Dr.Sachidhanantha Sinha (on 9th December 1946)

2. Who was elected as the permanent chairman of the Constituent Assembly?
Answer :- Dr.S.Rajendra Prasad (on 11th December 1946)

3. How many committees were included in the Constituent Assembly?
Answer :- 13


4. Which was the most promenent committe appointed by the Constituent Assembly?
Answer :- Drafting Committee

5. Who was the chairman of the Drafting Committee?
Answer :- Dr.B.R.Ambedkar

6. When did the Drafting Committee appointed?
Answer :- 29th August 1947

7. How many members were there in the Drafting Committee?
Answer :- 7

8. When was Drafting Committee published the draft of the constitution through the leading Newspaper to elicit the public opinion?
Answer :- 28th February 1948

9. When was the Constitution of India approved by the Constitient Assembly?
Answer :- 26th November 1949

10. When did the Constitution of India come into force?
Answer :- 26th January 1950

11. Who was the legal advisor of the Constituent Assembly?
Answer :- B.N.Rao

12. Through the light of our constitution India is a ..... country?
Answer :- Soverign, Socialist, Secular, Democratic, Republic

13. What are the basic principles of Indian political system?
Answer :- Justice, Liberty, Equality and Fraternity

14. Which is one of the basic pillars of Indian Democratic System?
Answer :- Equality

15. Minimum number of members required to form a meeting is?
Answer :- Quorum

16. Cabinet Mission visited India in which year?
Answer :- 15th March 1946

17. Cabinet Mission was in India from ..... to ..... to negotiate the term of Independnce?
Answer :- 1946 March to 1946 May

18. Who were the members of the Cabinet Mission?
Answer :- Pethick Lwarence, Sir Stafford Cripps and A.V.Alexander

19. Who was the chairman of the Cabinet Mission?
Answer :- Pethick Lwarence

20. When did the Supreme Court of Independent India come into existence?
Answer :- 1950
--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top