PSC Examination Expected Questions - 173

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
Share it:
LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------

1. Who is known as the 'Father of Indian Renaissance'?
Answer :- Raja Ram Mohan Roy


2. The national game of both India and Pakisthan are?
Answer :- Hockey

3. The headquarters of the UN Women is at?
Answer :- New York

4. The first Total Tribal Grama Panchayath of Kerala is?
Answer :- Idamalakkudy (Idukki)

5. Who translated Abhinjana Shakunthalam to English?
Answer :- Sir William Johnes

6. Phillumenism is the hobbey of collecting?
Answer :- Match Boxes

7. Penny Black was world's first?
Answer :- Postal Stamp

8. Philately is associated with?
Answer :- Stamps

9. National Postal Day is observed on?
Answer :- October 10


10. The number of postal zones in India?
Answer :- 8

11. Door Darshan started broadcasting in the year?
Answer :- 1959

12. The language which is spoken by the largest number of people in the world?
Answer :- Mandarian (Chinese)

13. The largest public sector organisation of India?
Answer :- Indian Railway

14. English became India's official language in the year?
Answer :- 1835

15.International Literacy Day is observed on?
Answer :- September 8

16. India's first communicative satellite was?
Answer :- APPLE

17. Where is Sathish Dhawan Space Center?
Answer :- Sriharikkotta


18. The main energy sorce of the satellites are?
Answer :- Solar Cells

19. The element added to increase the hardness of rubber is?
Answer :- Sulphur

20. The alloy used to make the parts of the aircraft is?
Answer :- Duralumin

21. What is the chemical name of Hypo?
Answer :- Sodium thiosulphate

22. Which metal is kept in paraffin wax?
Answer :- Lithium

23. Which type if lens is used to correct astigmatism?
Answer :- Cylindrical Lens

24. 'The Argumentative Indian' is the famous work of?
Answer :-Amartya Sen
--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Share it:

Expected Questions

Kerala PSC Questions

MUNICIPAL SECRETARY GRADE 2

Post A Comment:

0 comments: