Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.
Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details ||

PSC Examination Expected Questions - 169

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------

1. In which war was Nepolean defeated ?
Answer :- Battle of Waterloo (18th June 1815)

2. Who was the father of Pakisthan?
Answer :- Muhammad Ali Jinnah

3. Jatiyo Sangshad is the Parliament of?
Answer :-  Bangladesh


4. Dhivehi is the official language of?
Answer :- Maldives




5. La Marseillaise is the National Anthem of?
Answer :- France

6. The People's Republic of China was established in the year ?
Answer :- 1949

7. Which country occupy the unique position as the fifth largest country in terms of both area and population?
Answer :- Brazil

8. National Congress is the Parliament of?    
Answer :- Brazil

9. The second largest country in the world is?
Answer :- Canada

10. The captial of Australia is?
Answer :- Canberra

11. Maori is one of the official languages of?
Answer :- New Zealand

12. Which country has the largest Muslim population in the world?
Answer :- Indonesia

13. The largest archipelago in the world is?
Answer :- Indonesia

14. The Bayamo Song is the NAtional anthem of?
Answer :- China

15. Which country in the world is the largest by terms of area and forest cover?
Answer :- Russia

16. The American independence was declared in the year?
Answer :- 4th July 1776

17. The world largest national economy is that of?
Answer :- USA

18. 'Sayaun Thunga Phool Ka' is the National anthem of ?
Answer :- Nepal

19. The heighest building in the world is?
Answer :- Burj Khalifa

20. Burj Khalifa is situated at?
Answer :- Dubai (UAE)             
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top