Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 183

POLICE EXAM Expected Questions   PSC POLICE EXAM Expected Questions Police Constable Expected Questions  | Kerala PSC POLICE EXAM Expected Questions   POLICE EXAM Expected 2014 Questions Kerala Police Expected Questions | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. One of the occupational health hazards commonly faced by the workers of Ceramics, Pottery and Glass Industry is?
Answer :- Silicosis 
>>It is also known as Potters rot, is a form of occupational lungs disease caused by the inhalation of crystalline silica dust.

2. The Father of English Poetry?
Answer :- Geoffrey Chaucer 
>>He is the author of 'The Canterbury Tales'

3. The Italian built fleet tanker acquired and commissioned by Indian Navy?
Answer :- INS Deepak 
>>It was commissioned in January 2011. 
>>It is one of the two fleet tankers built by Fincanteri Shipyard of Italy

4. FRBM stands for?
Answer :- Fiscial Responsibility and Budget Management.  >>Government of India introduced the Fiscial Responsibility and Budget Management Bill in December 2000.

5. Who is named as Honoured Brand Ambassador for 2014 World Cup Football?
Answer :- Pele 
>>Pele is a retired Brazilian Football player.  
>>The original name was Edson Arantes Nascimento. 
>>During his carrier he was known as 'Black Pearl', 'King of Football'.

6. How many members are represented by States and Union Territories in Rajya Sabha?
Answer :- 238
>> The Rajya Sabha or Council of States is the Upper House of the Parliament of India.
>> The Rajya Sabha has 250 members of which 238 are elected indirectly by the legislature of each state as well as the Union territories. Seats are allocated in proportion to the population of each state or union territory. 

>>The other 12 members are nominated by the President of India from amoung the presons who have special knowledge and experience in the field of Art, Science and Social Services.
>> Term of office are 6 years with one third of the members retired every 2 years.  
>>The Vice President of India is the exofficio Chairaman of Rajya Sabha who presides over its sessions.

7. Which is known as the 'Laughing Gas'?
Answer :- Nitous Oxide
>>It is used in surgery and dentistry for the anesthetic and analgesic effects.
>>It was discovered by Priestly.
>>It is also used as an oxidiser in rocketry and in motor racing to increase the power output of engines.

8. The length of a word in computer is measured by?
Answer :- bits
>>Short for binary digit, the smallest unit of information on a machine.
>>Computer always work with bits, they do not understand any other form.
>>Scientists use combination of 8 bits together to represent various symbols.
>>The term was first used in 1946 by John Turkey.
>>A single bit can only one of two values 0 or 1.

9. The Althing, the oldest functioning legislature assembly in the World is the Parliament of which country?
Answer :- Iceland
>>Capital of Iceland :- Reykjavik
>>Currency :- Krona
>>Iceland remains outside the European Union.
>>It has no armed forces.

10. Which types of waves are used in a night vision apparatus?
Answer :- Infrared Waves
>>Infrared waves are electromagnetic radiation that produces a sensation of heat.
>>The existence of infrared radiation was first discovered by astronomer William Herschel.
      
--------------------------------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top