Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY Available Soon :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination OFFICIAL ANSWER KEY Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs Question for Police Exam

Current Affairs Question for PSC | Current Affairs Question for PSC Exam | Current Affairs Question for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive ExamsPSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
1. Which is the first Indian State to introduced e-GPF facility?
Answer :- Arunachal Pradesh

2. Which Gulf country introduced a new labour policy 'Nitaqat'?
Answer :-Saudi Arabia

3. Which country is the first in South Asia to roll out 4G Mobile Network?
Answer :-Sri Lanka

4. Which country has removed India from it's General Preferential Tariff or GPT regime, which offers lower tariff for exports from India to that country?
Answer :-Canada

5. Which is the only licensing-cum-regulating body of the financial audit and accountancy profession in India?
Answer :-  ICAI

6. The High Court of which state in India had given a verdit that all new vehicle registered in the State should run on Compressed Natural Gas (CNG)?
Answer :-Gujarath

7. The Dighi National Manufacturing Investment Zone is situated in which Indian State?
Answer :-  Maharashtra

8. 4G LTE is a standard for wireless communication of high speed data for mobile phone and data terminals. What does LTE stand for?
Answer :-Long Term Evolution
9. In which country, the United Nations Security Council has approved the first-ever 'offensive' UN peace keeping brigade to battle rebels group?
Answer :-Democratic Republic of Congo

10. Which Indian state donated 100 hectors land to Indian Council of Agricultural Research to launch a Directorate of Maize Research?
Answer :-Punjab

11. Which country is India's largest economic patner in Europe?
Answer :-  Germany

12. 'Bedroom Tax' is in the country?
Answer :-England

13. Who was the first Indian to get MGNREGA wages from the postal department using Aadhar Number?
Answer :- Madduri Lakshmi Devi (Andhra Pradesh)

14. Which online gient launched the 'Digital will'?
Answer :- Google  

15. Which tennis player won the men's single title in the Madrid Open?
Answer :- Rafel Nadan (Spain)

16. Who lead the official deligation to the 67th Cannes International Film Festival?
Answer :- Kamal Hassan

17. Which project under the Governmnet of India won the United Nations Public Service Award 2014?
Answer :-  Mobile Seva

18. Who has become the first women to command a UN Peace Keeping Force ?
Answer :- Kristin Lund (Norway)

19. Who has been appointed Chairman of Central Water Commission?
Answer :- A.B.Pandya

20. Who has been selected as the goodwill ambassador of the 35th National Games?
Answer :- Sachin Tendulkar

21. The World Green Economy Summit (WGES) 2014 was held in: 
Answer: Dubai 
22. The Reserve Bank of India has given ‘In Principle’ banking licenses to ............... and ............. 
Answer: Infrastructure Development Finance Company (IDFC) and Bandhan Financial Services Ltd. 

23. Which movie won seven awards at the 86th Academy Awards?
Answer: Gravity,

24. Which Commission probing the Solar panel scam began its sitting in February?  
Answer: Justice Sivarajan Commission

25.India successfully tested the first indigenous air-to-air Beyond Visual Range (BVR) missile named .............. 
Answer: Astra 

26. Which is India’s own indigenous card payment gateway that launched recently? 
Answer: Rupay

27. The city in which India's first post office savings bank ATM has been inaugurated?
Answer: Chennai

28. India's first electric passenger bus has been launched by which city's transport corporation? 
Answer: Bangalore 

29. India’s first double decker flyover was inaugurated in which city? 
Answer: Mumbai 

30. Who became the youngest female mountaineer to scale the Mount Everest? 
Answer: Malavath Purna (13)

31. Who won the ICC under 19 World Cup 2014?
Answer: South Africa 

32. Which team bagged the 68th Santosh Trophy football title? 
Answer: Mizoram






--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top