Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 166

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Ashoka's rock edicts mentioning about Keralaputras?
Answer :- 2nd and 13th

2. The ruler when Abdur Razzak visited Vijayanagar?
Answer :- Dev Raya II
Do You Know :- ഏത് ലോകകപ്പ് മത്സരത്തിന്റെ Mascot ആണ് Sticker?
3. The center of Pallava architecture?
Answer :- Mahabalipuram




4. Which is called 'The Bible of Tamil Land"?
Answer :- Thirukkural

5. The Portugese Governor who transfered the capital form Cochin to Goa?
Answer :- Nino da Cunha

6. The famous poet Bharavi visisted Kanchi during the period of?
Answer :- Simhavishnu

7. The greatest work of Tamil Grammar during Sngam age?
Answer :- Tolkappium
Do You Know :- Indian Football Association-ന്റെ ആദ്യ President ആരാണ് ?
8. During the Sangam age Agricultural region was known as?
Answer :- Marudam

9. The first women President of the Indian National Congress?
Answer :- Annie Besant

10. In India, the death anniversary of Gandhiji is observed as?
Answer :- Martyrs day

11. The famous leader whose birth day falls on the birth day of Lal Bahadur Shastri?
Answer :- Gandhiji

12. Who was the congress president when Jawaharlal Nehru was appointed as the chairman of the National Planning Committee constituted by INC?
Answer :- Sibhash Chandra Bose
Do You Know :- 2014 ബ്രസീൽ ലോകകപ്പ് ഫുട്ബോൾ മത്സരത്തിന്റെ യോഗ്യതാ റൌണ്ടിൽ എത്ര ടീമുകൾ പങ്കെടുത്തു?
13. Who was selected as the seond person to observe individual satyagraha in 1940?
Answer :- Jawaharlal Nehru

14. The jurist who gave verdict in Gandhi assassination Case?
Answer :- Atmachanran Aggarwal

15. The second President of Indian National Congress?
Answer :- Dadabhai Navroji            
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top