Navigation

PSC Examination Expected Questions - 162

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Who is known as the second law officer in India ?
Answer :- Solicitor General of India

2. Who was the first Attornery General of India?
Answer :- M.C.Setalvad

3. The Comptroller and Auditor General submits the report to?
Answer :- The President of India

4. Who was the first Comptroller and Auditor General of India
Answer :- V.Narahari Rao

5. The allocation of revenues between the Union and State Governments is done by?
Answer :- Finance Commission of India

6. The chairman of the first Finance Commission was?
Answer :- K.C.Neogy

7. The Election Commission of India is established under which article of the Constitution?

-----
Answer :- Article 324

8. Who was the first Chief Election Commissioner of India?
Answer :-Sukumar Sen

9. Who was the chairman of the 13th Finance Commission?
Answer :-Vijay Kelkar

10. The National Women's Commission was formed in the year?
Answer :-31st January 1992

11. Indian Constitution borrowed the idea of the Directive Principles from?
Answer :-Ireland

12. Who was the first Chief Justice of the Supreme Court?
Answer :-  Justice Harilal.J.Kania

13. Who appoints the High Court Judges?
Answer :- President

14. Graphite and Diamond are ...... of Carbon?
Answer :- Allotropes

15. Who is known as the father of electricity?
Answer :- Michael Faraday
16. The blue litmus paper turned red by?
Answer :- Acids

17. The acid used in the car batteries is?
Answer :-  Aulphuric Acid

18. Which was india's first nuclear reactor?
Answer :- Apsara

19. Who is known as the 'Father of Telephone'?
Answer :- Alexander Graham Bell

20. Which was world's first satellite?
Answer :- Sputnic 1 of USSR (4th Octber 1957)  
    

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412