Navigation

PSC Examination Expected Questions - 161

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
LDC Expected Questions  |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions   VEO 2013-14 Questions  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions  LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------

1. The hormone renin is produced in ?
Answer :- Kidneys

2. The average weight of the kidney is about?
Answer :- 122 - 170 Grms in men and 115 - 155 in women

3. The adult man's body contains around ..... litres of blood?
Answer :- 5 Litre

4. The finger nails grow around ... cm a week?
Answer :- 0.05 cm

5. What is the growth rate of the hair per day?
Answer :- 0.5 mm
Do You Know :-  The CAG established by the Constitution under chapter ?
6. Femur bone is found in?
Answer :- Upper leg (thigh)  
7. The only bone in the human body that is not connected to another bone is?
Answer :- Hyoid bone at the base tongue

8. The Supreme Law of India is?
Answer :- The Constitution of India

9. Who is the chief legal advisor of the Government of India?
Answer :-  Attornery General
Do You Know :-  New Attornery General of India
10. The number of Fundamental Rights envisaged in the Constitution are?
Answer :- 6

11. The words Socialist, Secular and Integrity were added to the Preamble of the Constitution in the year?
Answer :- 1976 (42nd Amendment)

12. The British Prime Minister who formulated the Cabinet Mission to India was?
Answer :- Clement Attlee

13. Indian Constitution consists of .... parts.
Answer :- 24

14. The total number of High Courts in India?
Answer :- 24 
Do You Know :- ഇന്ത്യയിലെ ഹൈക്കോടതികൾ ഏതൊക്കെയാണെന്ന് അറിയാം 

15. The Constitution of India contain how many schedules?
Answer :- 12


Old Question Papers and Model Questions

Share

Mashhari

Post A Comment:

1 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412