Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 157

Releted Posts With this Label

LDC Expected Questions  |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions   VEO 2013-14 Questions  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions  LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. The Beaufort Scale measures ?
Answer :- Wind Speed

Do You Know :- മദ്രാസ് മൊസാർട്ട് എന്ന് വിശേഷിപ്പിക്കപ്പെടുന്ന വ്യക്തി ആരാണ്?

2.The most intelligent mammal next to man is?
Answer :-Chimpanzee

3. The largest animal of the cat  family is?
Answer :-  Tiger

4. Feathers of the birds are made up of?
Answer :- Keratin

Do You Know :- കേരളവർമ്മ വലിയകോയി തമ്പുരാൻ 'വിദ്വാൻ' ബഹുമതി നല്കി ആദരിച്ചത് ഏത് നവോത്ഥാന നായകനെ ആണ്?
 
5. The Kerala State Human Right Commission was constituted in the year?
Answer :- 11th December 1998


6. Where is the headquarters of Amnesty International?
Answer :- London

7. What is known as the 'King of Poisons'?
Answer :-  Arsenal

Do You Know :- ഏത് നദിയുടെ പോഷകനദിയാണ് ചമ്പൽ?

8. Pedology is the study of ?
Answer :- Soil

9. The second most abundant element on Earth's crust is?
Answer :- Silicon

10. The headquarters of OPEC is at?
Answer :- Vienna


11. Deuterium is the isotope of?
Answer :- Hydrogen

12. Hopman Cup is associated with?
Answer :- Tennis

Do You Know :- NIRD എന്നതിന്റെ വികസിത രൂപം എന്താണ്?
 
13. Which game is also known as 'Ping Pong'?
Answer :- Table Tennis

14. Madurai was the capital of?
Answer :- Pandyas

15. CBI was constituted in the year?
Answer :- 1963       
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 157"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia