Navigation

PSC Examination Expected Questions - 155

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
LDC Expected Questions  |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions   VEO 2013-14 Questions  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions  LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. The first Indian women to become cabinet minister was ?
Answer :- Vijaya Lakshmi Pandit
2. Who was the author of the 'Discovery of India'?
Answer :- Jawaharlal Nehru
3. Who drafted the Preamble of the Indian Constitution?
Answer :- Jawaharlal Nehru
4. The city known as 'Big Apple'?
Answer :- New York
5. Dalal Street is situated in?
Answer :- Mumbai

6. The National Motto of India 'Satyameva Jayate' is from?
Answer :- Mundakopanishad
Do You Know :- Which schedule of the Constitution deals with the Anti-defection provisions?
7. Economic Reforms started in India in the Year?
Answer :- 1991
8. The author of 'Chronicles of Narnia' is?
Answer :- C.S.Lewis
Do You Know :- Which foreigner acted as the Congress President twice?
9. The most spoken language in the world is?
Answer :- Mandarian (Chinese)
10. The language used by the blind people to read by touch is?
Answer :- Braille

11. Who was the creator of 'Harry Potter'?
Answer :- J.K.Rowling
12. Who is created with the invention of e-mail?
Answer :- Ray Tomlinson
13. The 'China Anniversary' is celibrated during?
Answer :- 20th Year
Do You Know :- The Word 'POLICE' was coined by?
14. Charles Darwins 'The orgin of species' was published in the year?
Answer :- 1859
15. The author of 'A brief history of time'?
Answer :- Stephen Hawking           


Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412