Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs April - May 2014 (Others)

Current Affairs April - May 2014 for PSC | Current Affairs April - May 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz April - May 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams

WORLD
1.Who regained the title as world's richest person according to Forbes magazine's annual ranking of global billionaires? 
Answer: Bill Gates

2. The World Green Economy Summit (WGES) 2014 was held in: 
Answer: Dubai

3. Who became the youngest female mountaineer to scale the Mount Everest? 
Answer: Malavath Purna (13) from Andhra Pradesh.
BOOKS
1. Which former Union Minister wrote the book India at Risk? 
Answer: Jaswant Singh

2. Who is the author of the book `The Accidental Prime Minister - The Making and Unmaking of Manmohan Singh`? 
Answer: Sanjaya Baru

3. The book Crusader or Cons pirator? Coalgate and Other Truths is written by ................ 
Answer: P.C Parekh

4. The upcoming book of which former US secretary of State is titled Hard Choices? 
Answer: Hillary Rodham Clinton

DEATH
1. Name the Nobel Prize winning Colombian author died on 17 April 2014? 
Answer: Gabriel Garcia Marquez

2. Which famous artist, orator and cultural activist who was the former chairman of the Kerala Lalita Kala Academy passed away recently?
Answer: M V Devan

BUSINESS
1. The Reserve Bank of India has given ‘In Principle’ banking licenses to ............... and ............. 
Answer: Infrastructure Development Finance Company (IDFC) and Bandhan Financial Services Ltd.

2. The Reserve Bank of India has adopted ............ as the key measure of calculating inflation 
Answer: Consumer Price Index (CPI), The RBI had earlier given more weightage to Wholesale Price Index as the key measure of inflation for all policy matters.

3. Which Indian businessman was honoured by ‘Knight Grand Cross’, one of UK’s highest civilian awards? 
Answer: Ratan Tata

4. Which is India’s own indigenous card payment gateway that launched recently? Answer: Rupay 
MOVIES
1. Which movie won seven awards at the 86th Academy Awards?
Answer: Gravity, This movie has been directed by Alfonso Cuaron (Mexico). He won the best director award for the film.

2. Who was named best actress in the 86th Academy Awards? 
Answer: Cate Blanchette, She got the award for her role in the movie Blue Jasmine, directed by Woody Allen. Mathew Mc Conaughty won the best actor Oscar for Dallas Buyers Club.

KERALA
1. Which Commission probing the Solar panel scam began its sitting in February?  
Answer: Justice Sivarajan Commission
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top