Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 153

Releted Posts With this Label

LDC Expected Questions |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions | PSC VEO Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Expected Questions | HSA Expected Questions LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
VEO Expected Questions
----------------------------------
1.Which Article of the Indian Constitution is related to 'Abolition of titles' ?
Answer :- 18

2. The type of writ petition describes as best assurance for human liberty?
Answer :- Habeus Corpus

3. Who introduced the Preventive Detention Bill in the Parliament?
Answer :- Sardar Patel

4. The Untouchability Offences Act was passed by the Parliament in ?
Answer :- 1955

5. Who was the first Chairman of National Human Right Commission?
Answer :- Justice Rangnath Mishra

6. Wilful disobedience of a judge's command or of an official court order?
Answer :- Contempt of court

7. Regulation enjoining withdrawal of persons from the streets or the closing of establishments or places of assembly at a stated hour?
Answer :- Curfew

8. The agency formed in India after the terrorist attack in Mumbai on 36th November 2008?
Answer :- NIA

9. The Word 'POLICE' was coined by?
Answer :- Robert Peel

10. Release of a accused on finding that he is not guilty under criminal law?
Answer :- Acquittal



11. RPF (Railway Protection Force) was formed in ?
Answer :- 1957

12. NSG (National Security Guards) which is also known as 'Black Cats' was formed in?
Answer :- 1984

13. One who applies to the court for legal regress?
Answer :- Plaintiff

14. Sasastra Seema Bal was formed in?
Answer :- 1963

15. Shin Bet is the International Security service of?
Answer :- Israel

16. A foreign-born person who has not qualified as a citizen of the country?
Answer :- Alien

17. Charles Sobharaj was born in?
Answer :- Vietnam

18. Formal written charge that a person has committed a criminal offense?
Answer :- Complaint

19. General pardon given to offenders?
Answer :- Amnesty

20. Person or businesses that cannot pay their debets?
Answer :- Bankrupt

21. The exponents of Indian Penal Code?
Answer :- Indian Law Commission

22. The external intelligence agency of India?
Answer :- RAW

23. Proclamation of emergency due to break down of Constitutional machinery has to be approved by Parliament within how many months?
Answer :- 2 Months

24. Child Marriage Restriction Act was passed in?
Answer :- 1929

25. In which Article of the Indian Constitution Fundamental Duties are mentioned?
Answer :- 51 A
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 153"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia