WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Staff Nurse Grade 2 Previous Question Paper - 4

Releted Posts With this Label

Staff Nurse Grade 2  Expected Questions  Staff Nurse Grade 2  Old Questions Staff Nurse Grade 2  2014 Expected Questions  
----------------------------------
Examination Conducted on :- 21/05/2011
----------------------------------
46. In presbyophia the individual needs to hold the reading material?
Answer :- at arms length

47. Which of the following clients is at risk for varicose veins?
Answer :- a client who has had trombo phlebitis

48. The pain associated with migraine head ache is caused by?
Answer :- dialation of the cranial arteries

49. The goal of nursing care for a client with acute myeloid-leukaemia is to prevent?
Answer :- haemorrhage

50. A client with pneumonia is experiencing pleurite chest pain, he describes?
Answer :- moderate pain the worsens on inspiration

51. Which of the following systems is not blocked by spinal anaesthesia?
Answer :- the parasympathetic system

52. Reproductive and child health programme (RCH) launched in 1997, is a continuation and modification of .... programme?
Answer :- CSSM

53. A wound with uneven edges is known as?
Answer :- lacerated

54. It is the reward of labour for its contribution to the production activity?
Answer :- wage

55. Smallest unit of culture is?
Answer :- trait

56. One of the best form of controlled thinking?
Answer :- reasoning

57. Nosocomial infection means?
Answer :- infection acquired from hospital

58. Government of India re-designed National Family Planning Programme as National Family Welfare programme in the year?
Answer :- 1977

59. Code of Ethics for nurses is?
Answer :- guide for professional behavior

60. The nucleus of health service in rural area is?
Answer :- Primary Health Center 

  Memory Tricks for PSC Exam  
  PSC Malayalam GK Questions
  PSC English GK Questions
  English Grammar Questions
  PSC Maths and Mental Ability

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Staff Nurse Grade 2 Previous Question Paper - 4"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia