Kerala PSC Latest UpdatesClick Here

Staff Nurse Grade 2 Previous Question Paper - 1

Staff Nurse Grade 2  Expected Questions  Staff Nurse Grade 2  Old Questions Staff Nurse Grade 2  2014 Expected Questions  
Examination Conducted on :- 21/05/2011
1. Growth retardation can be identified by?
Answer :- Weight recording

2. The primary physical effect of alcohol in the body is to ?
Answer :- Depress the central nervous system

3. Which is the following is the hereditary material of cells?
Answer :- DNA in the chromosomes

4. BFHI (Baby Friendly Hospital Initiative ) launched in the year?
Answer :- 1991

5. The commonest type of jaundice in the newborn?
Answer :- Physiological

6. The Ultimate objective of M.C.H care is?
Answer :- Life long health

7.The metal disorder known as 'Split personality'?
Answer :- Schizophrenia

8. The best time for IUD insertion is between?
Answer :- 3 - 7 days of the menstrual cycle

9. An operative procedure used to asses the interior anatomy of the uterus and tube include tubal patency?
Answer :- Hystero salphingo graphy

10. Anisometropia is a condition where there is :
Answer :- Variation in the refractive power of two eyes

11. Which one of the following is a function of liver?
Answer :- Synthesis of plasma proteins

12. A patient request that an I.V not be initiated in his hand, which site is the next choice?
Answer :- Forearm

13. The cells involved in the specific immune response are derived from?
Answer :- Bone marrow

14. Soap is valuable in cleaning the skin, because it is?
Answer :- lowers surface tension

15. How much sodium chloride must be added to one litre of water to make normal saline?
Answer :- 9gms

  Memory Tricks for PSC Exam  
  PSC Malayalam GK Questions
  PSC English GK Questions
  English Grammar Questions
  PSC Maths and Mental Ability

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Next Post »
0 Comments for "Staff Nurse Grade 2 Previous Question Paper - 1"

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top