Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Staff Nurse Grade 2 Examination Questions - 3


Staff Nurse Grade 2  Expected Questions  Staff Nurse Grade 2  Old Questions Staff Nurse Grade 2  2014 Expected Questions  
----------------------------------
Staff Nurse Grade 2 Exam
----------------------------------
1. The most accurate diagnostic test for tuberculosis is:
a. Mantoux test  
b. Chest X ray
c. ESR estimation 
d. Sputum culture
Answer :- Sputum culture

2. ln which of the following conditions high ptotein diet is prescribed:
a. Burns 
b. Viral hepatitis
c. Uraemia 
d. Anaemia
Answer :- Burns 

3. A child after tonsillectomy is found to be frequently swallowing. You would suspect:

a. Thirst
b. Pain
c. Haemorrhage
d. Difficulty in breathing
Answer :- Haemorrhage

4. Which of the following hormone forms the basis for pregnancy test?
a. Progesterone 
b. O estrogen
c. HCG 
d. Prolactin
Answer :- HCG


5. An improvement in which of the following blond values indicates effective dialysis:
a. Low serum creatinine levels
b. Low hemoglobin
c. Hypocalcaemia
d. Hypokalaemia
Answer :- Low serum creatinine levels

6. Which of the following assessment dam indicates a complication of spinal anesthesia:
a. Hiccoughs
b. Numbness in legs
c. Headache
d. No urge to void
Answer :- Headache

7. A client has just arrived at the recovery room from surgeory: which of the following is the priority assessment:
a. Asses the need for oxygen
b. Cheek the gag reflex
c. Asses vital signs
d. Asses airway patency
Answer :- Asses airway patency

8. Stool with mucous and blood is seen in a patient with ?
a. Cholera 
b. Typhoid
c. Dysentery 
d. Malabsorption
Answer :- Dysentery

9 .A client is on steroid therapy should be advised to 
a. Increase sugar intake
b. Increase dose as needed
c. Not to discontinue medication abruptly
d. Increase the food consumption to keep weight
Answer :- Not to discontinue medication abruptly


10. Which of the following is the system of storing and transporting vaccine from the point of manufacture to the point of use
a. Deep freezer
b. Cold chain
c. Ice lined refrigerator
d. Cold box
Answer :- Cold chain

11. Acromegaly is caused by an over secretion of
a. Growth hormone
b. Testosterone
c. Thyroid hormone
d. O estrogen
Answer :- Growth hormone

12. The primary reason for using a subclavian line for total parenteral nutrition is:
a. lt prevents the development of phiebitis
b. Less chance of infiltration of infusion
c. it is more convenient so clients can use their hands
d. The large amount of blood helps to dilute the concentrated solution
Answer :- The large amount of blood helps to dilute the concentrated solution

13. The sign that indicates a possible thrombus formation is:
a. Keining'‘s sign
b. Hegar's sign
c. Homan's sign
d. Brudzinski's sign
Answer :- Homan's sign

14. While performing cardiac compression on an adult client it is
essential to exert vertical downward pressure. which depresses the
lower sternum at lest by,
a. 1.3 to 2 cm
b. 2 to 2.5 cm
c. 2.5 to 4 cm
d. 4 to 5 cm
Answer :- 4 to 5 cm

15. In children with cardiac anomalies the most common finding is:
a. Mental retardation
b. Delayed physical growth
c. Cyanosis and clubbing of finger tips
d. A family history ofcarizliao anomalies
Answer :- Delayed physical growth

  Memory Tricks for PSC Exam  
  PSC Malayalam GK Questions
  PSC English GK Questions
  English Grammar Questions
  PSC Maths and Mental Ability

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top